images/srcki2b.gif images/srcki2b.gifimages/srcki2b.gif

  <<<...škoda, da vaše strani nisem našla lansko leto, ko je tudi naša družina preživljala težke trenutke ob ugotovljeni prirojeni srčni napaki naše hčerke Anje...

...Hvala vsem, ki ste delili vaše zgodbe z nami in nam dali vedeti, da je še veliko staršev, ki so kaj
      takega preživeli...  Društvo srčnih otrok

  Britof 128

  4000 Kranj
  tel.: 070 / 402 902
  
  Transakcijski račun
  10100-0044749684

  info@srcki.si
24. 1. 2006 Žigijeva zgodba

Tudi Žigi nam je poslal svojo zgodbo

Žigijeva zgodba >>>

24. 1. 2006 Informacije o srčkovi strani

Za boljšo prepoznavnost strani smo pripravili sporočilo, ki ga želimo posredovati na čimveč strani.
Na spletni strani med.over.net so nam ga prijazno objavili v forumu o kardiologiji.

Če menite, da bi ga lahko objavili tudi v forumih, kjer sodelujete, si ga za objavo lahko dobite tu: Sporočilo >>>

Naredili smo tudi letak, ki ga že imajo na Pediatriji v Ljubljani, Sabina, Žigijeva mami pa ga je odnesla tudi Žigijevemu pediatru in v Mariborsko bolnišnico.

Letak >>>


18. 1. 2006 Enisova zgodba

Živjo!

Mateja mi je dala vaš naslov, če bi imela kakšno vprašanje v zvezi z našimi otroci, ki so bili operirani na srčku. Ker je vaša Klara stara že skoraj 10 let, me zanima kako je ona prestala vso to reč (vem, da ni bilo enostavno ne vam ne njej) in kako prestaja sedaj. Najbolj pa me zanima ali se ukvarja s kakšnim športom, kajti moj Enis, ki je rojen 4.06.1999 ima željo, da bi se ukvarjal s tem, vendar mu je zdravnik kardiolog to odsvetoval....

Aziza

Enisova zgodba >>>

Januar 2006 Forum / Vaša mnenja

Dodana je stran Forum / Vaša mnenja kjer lahko objavljate vaša mnenja o strani
na srcu operiranih otrok Slovenije, vaša vprašanja, odgovore, komentarje.

Vabljeni

Forum / Vaša mnenja >>>

Januar 2006 Kristinina zgodba

Navdušen sem nad tem, da imamo sedaj tudi v Sloveniji internetno stran srčnih otrok, ki sem jo slučajno odkril, medtem ko že dve leti brskam po tujih internetnih straneh in iščem tovrstne teme.

Čeprav je naša srčna Kristinca že odšla v večnost, se na nek način, čeprav vas ne poznamo, čutimo povezani z vsemi vami.

Matej

Kristinina zgodba >>>

14. 1. 2006 6. Srečanje srčnih otrok Ljubljana

šesto srečanje srčnih otrok
Klikni tu za ogled slik


Končno je prišel 14. januar 2006, ko smo se srčni otroci zbrali na našem vsakoletnem srečanju. Tokrat smo se zbrali v prijetnem okolju gostilne Kaval. Razveselili smo se slastnih pic in palačink a še bolj smo se razveselili tega, da so se tokrat prvič srečanja udeležili tudi odrasli, ki so bili prav tako, kot mi operirani na srcu. Z veseljem so postali naši novi člani. Res je, da sta bila le dva in sicer Mira in Bojan, a s svojimi izkušnjami bosta lahko odgovorila na naša številna vprašanja in z nasveti pomagala našim staršem. Predvsem pa je razveseljivo to, da se po operacijah tako dobro počutita. To pomeni, da se z veliko volje in enrgije da premagati vsako bolezen.

Dokazala sta nam, da lahko živita povsem normalno. Njuna prisotnost je tako lep zgled nam malim srčkom, ki smo že bili ali še bomo operirani na srcu. In obiskovalcem naše spletne strani tudi povabilo, da se nam pridružijo.

Dogovorili smo se, da bomo poizkusili ustanoviti društvo in vanj pritegniti še več otrok pa tudi odraslih, ki so bili operirani na srcu kot otroci. Prepričani smo, da nam bo to tudi uspelo, saj nas je vsako leto več in vedno več nas bo.

Januar 2006 Žigi
Lep pozdrav!
Ravno sem prebrala vaše pismo in me je čisto prevzelo. Moj sonček je star štiri leta in star komaj teden dni je bil operiran v K.C v Ljubljani.Imel je zelo težko srčno napako in to so bili najtežji dnevi mojega živlenja.
Čaka ga še ena težka operacija in sicer naj bi bila v Londonu. Tega me je zelo strah. V Ljubljano hodimo na kontrole vsake tri do šest mesecev k dr. Podnarju. Pred kratkim smo bili na magnetni resonanci in še čakamo izvide in upamo na najbolje.

Želimo vam vse najboljše
L.P Žigi,Sabina in Boštjan

Žigijeva zgodba >>>

Januar 2006 Srečanje srčnih otrok
V preteklem letu se nam je pridružilo nekaj novih >>članov<< zato smo se odločili, da letos pripravimo srečanje malo bolj zgodaj.

V soboto, 14. Januarja 2006 ob 16. uri se dobimo v Kaval klubu v Šmartnem pod Šmarno Goro pri Ljubljani na šestem srečanju srčnih otrok.

Zaradi rezervacije prostora prosimo, da vsi, ki tega še niste storili, svoj prihod potrdite na e-mail: srčni otroci

Januar 2006 Klarine misli ob branju zgodb novih članov

Ob branju novih zgodb je nekaj svojih misli dodala tudi Klara
Klarine misli >>>

December 2005 Božično-novoletna čestitka
Ljubi srčki!

Koliko vsega je za nas na tem svetu, če le imamo oči, da to opazimo in srce da to vzljubimo in roko,da to stisnemo k sebi..!
Lep in miren Božič v Novem letu pa veliko zdravja, otroškega smeha in isker v očeh!

Ksenija z družino


December 2005 Bojan
Oglasil se nam je Bojan iz Ljubljane, ki je bil že kot otrok operiran na srcu in nam povedal svojo zgodbo.Bojanova zgodba >>>

December 2005 Ksenija

Pozdravljeni
Oglašam se vam,ker imam sestro,ki je imela ob rojstvu diagnozo Pentalogija
fallot.Leta 81 so jo operirali v Ljubljani( mislim da dr.Jezernikova in
dr.Kosin) Danes ima Ksenija 26 let ter mesec in pol starega sinka.
Želim vam vse dobro in prisrčne pozdrave Evi in Vidu
Vlasta


November 2005 Tjaš
Tudi Tjaš ima svojo stran.
Tjaševa zgodba >>> zaenkrat angleška, prevod sledi   

Oktober 2005 Nejc
...Nisem vedela, da obstaja ta internetna stran. Zelo me je potolažilo ko sem videla, da naš Nejc ni edini s tako napako in sem vesela, ko vidim ostale otroke tako zdrave. Nejčeva zgodba >>>   

Oktober 2005 Matic - pet let po operaciji
Nadaljevanje zgodbe o Maticu.

...Učiteljicam sem že ob vstopu v šolo obrazložila zdravstveno stanje Matica, vendar menim, da ga sprejemajo kot popolnoma zdravega otroka... celotna zgodba >>>
  

September 2005 5. Srečanje srčnih otrok Ptuj
Spet smo tu! V prelepih goricah na Strmecu v Zgornjem Leskovcu pri Ptuju. Pri Urošu.

Zunaj je padal dež, nedelja je bila hladna. Pri nas v prostorni zidanici, ki sta jo lepo opremila Franjo in Marija, pa je bilo toplo, saj je bila peč zakurjena.

Letos so bili trije srčni otroci na srečanju. Želeli smo si kampirati nekje za dva dni, se je pa zgodilo, da v letošnjem poletju za to ni bilo časa. Veseli smo bili, da smo kljub temu srečanje organizirali, predvsem se moramo zahvaliti našim ptujskim prijateljem, ki so nas ponovno prijazno povabili k sebi. 

 

5.9.2004 Četrto srečanje srčnih otrok 
Letos smo se dobili na Vranskem. Vsi razen našega Urbana, ki je letos prav v tem času dobil sestrico. Čestitke!

Hkrati iskrene čestitke tudi Evi, ki je dobila drugega bratca Juša! In obema mamicama in očkoma! 

Dogovorili smo se, da se fletno najemo tam v bližini, nato pa smo odšli na daljši klepet, igro in skakanje v Radmirje, kjer smo preživeli popoldan. Otroci so zlezli v čolne in se zabavali ob vodi. 

Kako so že veliki! Razigrani in polni energije so letali sem in tja, da smo imeli starši kar dovolj časa, da se pogovorimo o trenutni situaciji v zvezi z njihovim stanjem, zdravjem in terapijo.

Klara, Uroš in Matic še naprej jemljejo zdravila. Vsakoletni pregled srca ugotavlja nespremenjeno stanje.

6.9.2003 Tretje srečanje srčnih otrok 

Tokrat smo se srečali v Ljubljani na domu oz. na vrtu pri Evi. Pripravili smo srčkov piknik, saj je bilo vreme lepo in toplo.

Naši gostje: Klara, Uroš, Matic, vsi s svojimi starši bratci in sestricami, pridružil pa se nam je tudi novi »član« Urban. Tako se je naša srčkova družina spet malo povečala, kar smo bili zelo veseli.

Seveda pa nismo le jedli , pili in se sladkali ( mamice vedno spečemo kakšno slastno dobroto). Odigrali smo srčkovo nogometno tekmo – glavni igralci so bili naši »srčki« in očki, mamice pa smo bile glavne navijačice. Otroci se že dobro poznajo in se odlično razumejo tako, da je srečanje spet minilo v prijetnem vzdušju.

Starši pa smo malce poklepetali o tem, kako pridobiti še kakšnega člana oz. kako priti do informacij, kako živijo srčni otroci, ki so starejši od nas. Iščemo rešitve!

Seveda pa niso manjkale vsakoletne podelitve tablic za spomin na srečanje, ki jih pripravlja že tradicionalno Klarin očka, zakladi presenečenja pa so bili skriti po vrtu in so jih iskali prav vsi otroci.

Prihodnje leto smo povabljeni na gorenjsko k Urbanu in njegovi družini. 

    

SLIKE JE POJEDEL FOTOAPARAT
 
7.7.2002 Drugo srečanje srčnih otrok 
Starši otrok operiranih na srcu smo pripravili že drugo Srečanje srčnih otrok. Tokrat smo se srečali na Ptuju, kjer so nas gostili Matičevi starši. V idiličnem okolju na obronkih Ptujske kotline smo se znova srečali in v si prijetnem kramljanju izmenjali najnovejše informacije o naših otrocih. Pričakovali smo, da se nam bodo priključili tudi novi otroci a se žal zaradi drugih obveznosti to ni zgodilo. Obilno kosilo nam je dalo moči za popoldanske športne aktivnosti, ki so dosegle vrhunec v nogometni tekmi srčnih otrok. 

Srečanje je imelo poleg družabnega tudi delovni del,  kjer smo se odločili, da skušamo navezati stike z ostalimi srčnimi otroci. Hkrati se bomo povezali tudi z društvi, ki že združujejo srčne bolnike in na srcu operirane v Sloveniji.  

Dan se je hitro prevesil proti večeru in počasi smo se odpravili proti domu z obljubo, da se naslednje leto  zopet srečamo na sedaj že tradicionalnem tretjem srečanju srčnih otrok.

Drugo srečanje srčnih otrok:


Kdor ne skače ni Sloven'c!


12.05.2002 Prihaja Tjaš iz Nove Zelandije
Na počitnice v Slovenijo prihaja še en srčni otrok Tjaš iz Nove Zelandije.

Tjašova mamica Jasmina, ki sedaj živi na Novi Zelandiji in Klarin očka sva osnovnošolska sošolca zato Tjaša prištevamo trudi k slovenskim srčnim otrokom.

Zanimivo je tudi, da je Evina mamica ravno tako obiskovala isto šolo v Kranju kot Klarina starša.


01.05.2002 Drugo srečanje srčnih otrok
Drugo srečanje otrok s prirojenimi srčnimi napakami bo. Kje in kdaj sicer še ni točno določeno. Število otrok se bo verjetno spet povečalo.

30.09.2001 Prvo srečanje srčnih otrok
Prvo srecanje otrok po srčni operaciji, Strmec 30.9.2001 Uros, Klara, Eva in Matic - glavne osebe v življenju štirih družin. Srčni otroci. Tako smo jih poimenovali zaradi težav, ki jih imajo s srčkom že od rojstva dalje.

Želja po izmenjavi izkušenj in druženju nas je 30.9.2001 pripeljala že v dopoldanskem času v Strmec, kjer smo v prelepih Halozah preživeli otroci in starši prečudovit dan. Otroci so preživeli dan v igri, mame v smehu in napol joku ob obujanju spominov na težke dneve, ki smo jih preživele z otroki na operaciji srcka, očetje pa ob pomembnih moških temah ob pripravi kosila. Dolg sprehod do največjega klopotca v Halozah je dokazal, da naši otroci zmorejo vsak še takšen napor, saj nam je ob vrnitvi na vikend Uroševih strašev, na vzponu, vsem primanjkovala sapa. V večernih urah smo se zadovoljni, prepričani, da naša srečanja postanejo tradicionalna, poslovili. Klara in Eva sta se s straši odpeljali prosti Ljubljani, Uroš in Matic pa proti Leskovcu oziroma na Ptuj. Želimo, da bi se nam pridružilo še več staršev in otrok s podobnimi težavami. V izmenjavi izkušenj se krepi moč in volja za življenje. Veseli bomo srečanja z vami in vašimi otroki!

 www.srcki.si

  registracija domen, iskalnik in portalregistracija domen, iskalnik in portal