images/srcki2b.gif images/srcki2b.gifimages/srcki2b.gif

  <<<...škoda, da vaše strani nisem našla lansko leto, ko je tudi naša družina preživljala težke trenutke ob ugotovljeni prirojeni srčni napaki naše hčerke Anje...

...Hvala vsem, ki ste delili vaše zgodbe z nami in nam dali vedeti, da je še veliko staršev, ki so kaj
      takega preživeli...  Društvo srčnih otrok

  Britof 128

  4000 Kranj
  tel.: 070 / 402 902
  
  Transakcijski račun
  10100-0044749684

  info@srcki.si
29. 12. 2009VESNINA ZGODBA

Po prebiranju te spletne strani sem se odločila, da z vami delim tudi svoje izkušnje... >>>

25. 12. 2009Donacija pralinej I love Milka

V torek, dne 22. 12. 2009 je bila v Mercator centru Šiška simbolična predaja donacije pralinej I love Milka, ki so jih zbrali obiskovalci Mercator centra Ljubljana in podjetje Kraft Foods Slovenija.

Akcija, ki jo je pripravila oglaševalska agencija Imelda, se bo zaključila dne 29. 12. 2009.24. 12. 2009ŠPELINA ZGODBA

...letos bo zame še posebej lep božič, zato sem se spomnila, da lahko morebiti pozitivno vplivam na kakšnega bralca/bralko...

Končno sem se odločila, da bom delila svojo zgodbo z vami. Malo pred petim letom sem bila operirana prvič - koarktacija aorte... >>>

14. 11. 2009PININA ZGODBA


Polona, Pinina mamica nam je poslala Pinino zgodbo.
...Hvala ti za vse! Zaradi tvojih besed sem se »spravila« napisat zgodbo. Brez solz ni šlo... >>>

14. 11. 2009DANIELINA ZGODBA

Zdaj vam bom razkrila svojo zgodbo, ki je dolga že 36 let, od leta 1973. Ker sem videla, da je dosti mlajših srčkov sem se odločila, da tudi jaz nekaj napišem o sebi...

>>>

13. 11. 2009Sestanek Društva srčnih otrok v petek, 13.11.2009
VABILO!

Vabimo vas na sestanek Društva srčnih otrok, ki bo v petek, 13. novembra 2009 ob 17. uri v novi Pediatrični kliniki v Ljubljani v prostoru SEMINAR 1.

Prosimo, da potrdite svojo prisotnost na mail:info@srcki.si

Lep pozdrav!
Društvo srčnih otrok

22. 10. 2009Marjeta pravi: "Prisrčna hvala za majčke!"

>>>

10. 10. 2009Poročilo iz 9. srečanja srčnih otrok


Sobota 19.9. 2009, je bil za srčke prav poseben dan. Zopet smo se srečali v prijetnem okolju Rečice ob Savinji, v kampu Menina.

Okrog 11.00 ure, ko se je naredil prelep sončen dan, se je zbralo 13 družin, s svojimi razigranimi srčki, moja malenkost pa je prispevala k temu, da smo bili zastopani tudi odrasli srčki. Srčki so se hitro razpršili in brezskrbno uživali v vožnji z avtomobilčkoma in igrami na igralih. Starejši smo ob pijači veselo pokramljali, nekateri smo se tudi prvič srečali. Seveda je bilo potrebno opraviti še nekaj formalnosti, tako smo prisotni plačali članarino, srčki smo se, vsak z svojo zgodbico na kratko predstavili, nato pa smo prejeli majčko z logotipom Društva srčnih otrok in simboličnim darilcem. Majčke so ob plačilu članarine, prejeli tudi ostali družinski člani. Seveda brez slikanja ni šlo, tako je nastalo nekaj fotografij, tudi gasilskih.

V tem času je že prijetno dišalo in mamilo lačne želodčke, saj nas je Društvo letos presenetilo tudi z brezplačno pogostitvijo. Predstavnik v kampu nam je zaželel dobrodošlico, in nas povabil, da smo si samopostrežno, s pomočjo prijaznega osebja, obložili krožnike in potešili lačne želodčke. Kosilo smo zaključili z jabolčnim zavitkom, srčki so se zopet, polni energije, razpršili naokrog, ostali pa smo ob kavici spregovorili tudi o bolj resnih temah.

Ugotovili smo, da Društvo srčnih otrok čaka veliko resnega dela, da bomo poskušali izpolniti čim več ciljev in s tem omogočili srčkom čim boljše zdravljenje.

V popoldanskih urah je minilo tudi to srečanje in v želji, da se čim prej spet snidemo, smo se zadovoljni in nekateri tudi že malce utrujeni, odpravili proti domu.

Zapisala: Gita

25. 9. 2009Klara je zdrava!


Klara je v mesecu januarju opravila redni kardiološki pregled. Ultrazvok srčka je opravljal kardiolog dr. Podnar. Zelo veseli smo bili, ko smo izvedeli, da se je "napaka" pozdravila brez operativnega posega oziroma brez zdravljenja. Klara je po mnenju kardiološkega oddelka PekLJ čisto zdrava in ne potrebuje več nobenega pregleda.

Veseli smo, da se je končalo tako, kot se je! Zdaj bomo pa še toliko bolj držali pesti za vse srčke, da čimprej prebrodijo vse težave in posege!

Klarina mamica Adela

>>>

19. 9. 2009Presenečenje na letošnjem srečanju!
Še en lep pozdrav in dodatno obvestilo!

Vse člane Društva srčnih otrok na letošnjem 9. srečanju srčkov čaka darilo - majica z logotipom.

Poleg tega smo za vas pripravili tudi prijetno presenečenje!

Še vedno velja, da udeležbo na srečanju sporočite na e-mail:info@srcki.si

PS: Včlanitev in podaljšanje članarine lahko opravite tudi na srečanju.1. 9. 20099. srečanje srčnih otrok - 19. september 2009
Pozdravljeni, srčki!

Društvo srčnih otrok vas vabi na 9. Srečanje srčkov, ki bo tretjo soboto v septembru, 19.9.2009 v kampu Menina v Varpolju (Rečica ob Savinji, blizu Mozirja).

Kamp Menina
Pričetek: ob 11. uri dopoldan

Prijave na tabor potrdite na e-mail:info@srcki.si

Vabljeni!


13. 3. 2009Vabilo na Zbor članov Društva srčnih otrok, dne 13. marca 2009
Vabimo vas na Zbor članov Društva srčnih otrok, ki bo 13. marca, 2009 ob 17. uri v pritličju Pediatrične klinike v Ljubljani v prostoru za predavanja.

Vabljeni!

Prosimo, da potrdite svojo prisotnost na mail:info@srcki.si

9. 3. 2009Iztokova zgodbaIztokova zgodba je dolga, kot je bilo dolgo tudi čakanje na njegovo rojstvo in nato na operacijo...

Iztokova zgodba >>>

20. 2. 2009Sestanek Društva srčnih otrok v petek, 20.2.2009
VABILO!

Vabimo vas na sestanek Društva srčnih otrok, ki bo 20. februarja, 2009 ob 17. uri v pritličju Pediatrične klinike v Ljubljani v prostoru za predavanja.

Vsebina sestanka bo namenjena potrditvi predlogov, ki jih bomo sprejeli na Zboru članov v marcu, 2009.

Prosimo, da potrdite svojo prisotnost na mail:info@srcki.si

11. 2. 2009Larina zgodbaLara se je rodila v sredo, 14.11.2007, v Feldbach-u, v Avstriji. Bila sem presrečna, ko sem videla dve roki in nogi, pet prstov na vsaki roki, črne lase in lep, okrogel obrazek.......

Larina zgodba >>>

27. 1. 2009Obvestilo o spremembi ZZZS - sobivanje z otrokom v bolnici
Sobivanje enega od staršev v zdravstvenem zavodu z bolnim otrokom do starosti otroka vključno 5 let

Spremembe Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju so bile objavljene v mesecu juliju 2008 v Uradnem listu RS, št. 76/08, zakon pa se je začel izvajati s 1. 1. 2009.

Načeloma je normalno, da je v času zdravljenja otroka eden od staršev upravičen do odsotnosti z dela zaradi nege otroka. Če je otrok hospitaliziran pa je stalež odvisen od lečečega zdravnika, ki izda mnenje o tem, ali je prisotnost staršev v bolnišnici v času hospitalizacije otroka nujna ali ne. To velja tudi za odsotnosti z dela zaradi nege pred hospitalizacijo zaradi postopkov priprave na operacijo in po odpustu iz bolnišnice. S tem priporočilom gredo starši k svojemu izbranemu osebnemu zdravniku, ki je pristojen za presojo o potrebni odsotnosti starša z dela zaradi nege otroka. On je tisti, ki napiše staležni list za delodajalca.

Svetujem vam, da se naj vsak starš o tem najprej pogovori s svojim izbranim zdravnikom, kaj je potrebno v takih primerih storiti. Če starši ne dobe ustreznega pojasnila, se naj obrnejo direktno na zdravstvenega pooblaščenca na pristojni OE ZZZS, ki na primarnem nivoju rešuje tudi zaplete v zvezi z bolniško odsotnostjo z dela.

nam je sporočila varuhinja bolnikovih pravic.

5. 1. 2009Cepljenje srčkov proti gripi
Pozdravljeni!

Obveščamo vse starše srčkov in odraščajoče srčke, da na Pediatrični kliniki na Vrazovem trgu izvajajo cepljenje proti gripi tudi še v mesecu januarju 2009. Cepljenje je v sklopu pregleda, zato je zastonj.

Kogar bi to zanimalo, naj nam sporoči na mail:srce@regi.si, da prejme dodatne informacije.


 
 Starejše vsebine se nahajajo v arhivu dogodkov

 www.srcki.si

  registracija domen, iskalnik in portalregistracija domen, iskalnik in portal