images/srcki2b.gif images/srcki2b.gifimages/srcki2b.gif

  <<<...škoda, da vaše strani nisem našla lansko leto, ko je tudi naša družina preživljala težke trenutke ob ugotovljeni prirojeni srčni napaki naše hčerke Anje...

...Hvala vsem, ki ste delili vaše zgodbe z nami in nam dali vedeti, da je še veliko staršev, ki so kaj
      takega preživeli...  Društvo srčnih otrok

  Britof 128

  4000 Kranj
  tel.: 070 / 402 902
  
  Transakcijski račun
  10100-0044749684

  info@srcki.si
28. 12. 2010SREČNO 2011
Člani društva srčnih otrok vam želimo SREČNO, ZDRAVO in VESELO NOVO LETO 2011!24. 12. 2010Izdelava čestitk
Vabilo!

Društvo srčnih otrok vabi vse spretne rokice in roke na izdelovanje čestitk.
Dobimo se v ponedeljek, 27. 12. 2010 ob 14. uri na naslovu našega društva v Kranju.22. 12. 2010DRAGA KLARA, VSE NAJBOLJŠE ZA TVOJ ROJSTNI DAN!
Ob tvojem rojstnem dnevu ti želimo veliko zdravja, smeha in sreče!

člani Društva srčnih otrok

23. 11. 2010Dogodek: SREČANJE SRČKOV
Kraj: Kmetija odprtih vrat Pri Janš (Koreno nad Horjulom). Dan: SOBOTA, 23.10.2010 Ocena: ODLIČNO 10


»Mami, mami, srečanja srčkov bo v soboto!« je vpila naša tamala Klara. »A gremo, a gremo?« me je vsa nestrpna spraševala na vsakem koraku. Namreč, ko je videla napis kmetija odprtih vrat, je od veselja skakala v zrak, ker na kmetiji so živali. No ja, naj bi bile. »Ja bomo šli, a ne, mami?« sta privpila izza vogala Žan in Anže. Vsi smo čakali, kaj bo storil naš ata, a bo prikimal ali ne. Spogledava se in skupaj v en glas sva dejala, da bo sobota, 23. oktober 2010 dan, ko bomo šli na komajpričakovano srečanje srčkov. Ampak, kje je to Koreno nad Horjulom? Hvala Bogu za internet, tako da smo srečno prispeli in to kar iz Krškega, kjer je imel naš ta srednji otrok rokometno tekmo. Že kar malo lačni smo se odpravili proti sobi, od koder se je slišal največji džumbus. Predvidevali smo, da to znajo biti družine s srčki.
Vstopili smo in razvneli so se pogovori, saj se že kar nekaj časa nismo vedeli. Seveda so vsi pogledovali k Žanu, kako se drži po tisti svoji kalvariji, ki jo je prestal. Dobro zgleda, a ne? To naj bo v dokaz vsem, ki imajo podobne probleme, da se da z lastno voljo in podporo prijateljev res skoraj vse prebroditi. Še enkrat se moram zahvaliti vsem, ki ste nam in Žanu stali ob strani v tistih res težkih trenutkih.
Lakota je bila velika in kosilo nam je teknilo. Še bolj pa so bili predvsem otroci veseli sladkih stvari iz domačih pekarn z vseh vetrov, katere so priromale na mizo po kosilu. Starši pa kot ponavadi smo se zadovoljili s kavico.
Nato so sledila presenečenja za naše otroke, ne samo za srčke, ampak za vse. Nasmehi na njihovih obrazih so povedali vse. Bili so jih zelo veseli in naj vam povem dragi otroci, da je skromnost lepa in redka čednost v današnjih časih.
Potem smo se počasi odpravili ven. Naša Klara je venomer hodila okoli mene in me spraševala, kje so kakšne živali, če je to kmetija odprtih vrat. No ja, prvo kar je videla, sta bila dva štirinožca, ki so ju pripeljali dve družini. Veliki mrcini, ni kaj. Če bi skočili na Klaro, bi videla svet iz tal. Pa naša tamala se živali prav nič ne boji.
Nato smo se odpravili na točko, iz koder naj bi se videle vsi bližnji hribi in okoliške cerkve. Na poti do vrha smo videli precej jelenjadi, ne vem točno, katere vrste, pa mislim da ovce oz. koze. Ko smo prispeli na cilj, smo naredili gasilsko sliko vseh prisotnih. Največ pozornosti pa je ob vsem tem pritegnila čreda, jaz jim pravim »čupastih bikov in krav. Kako so cartkani. Pa še božala sem enega. Res so bili prisrčni.
Ob odhodu smo se nekaj družin zmenili, da se dobimo v živalskem vrtu, ki naj bi bil v bližini. Ob slovesu in želji na čimprejšnje ponovno snidenje, smo se odpeljali v dolino proti živalskem vrtu. Tam sta nas pozdravili najprej kamela in pa en čisto majčken poni brez očesa. Pot smo nadaljevali do lastnika tega živalskega vrta. Bilo mi je zelo všeč, prav tako vsem drugim in predvsem otrokom. Lahko bi rekla, da je bilo bolje, ko v Lj. Zoo-ju, saj tako od blizu ne vidiš medveda, kot v tem živalskem vrtu. Ob pogledu na tisto mrcino od tako blizu sem se naježila in vam povem, da ob srečanju na prostem v naravi s tako mrcino pade svetovni rekord v teku, na kolikor je potrebno, da mu uidem. Zanimive so bile himaljske koze, pa zajčki, ježevci (omg kake bodice), pavi, noji in še bi lahko naštevali.

Bila je že trda tema, ko smo se odpravljali domov. Lepo smo se zahvalili in moram povedati, da toliko zanimivih stvari o teh lepih divjih živalih nisem še nikjer slišala na enem mestu. Ko smo se peljali domov, so naši trije otročki lepo spančakali, midva z Bojanom pa sva uživala v tišini.

Na čimprejšnje ponovno snidenje,
Kristina, Žanova mami

7. 11. 2010VSE NAJBOLJŠE BOJAN!
Ob rojstnem dnevu ti želimo še veliko rokerskih uspehov, osebnega zadovoljstva in zdravja!

člani Društva srčnih otrok

10. 10. 201010. srečanje srčnih otrok - 23. oktober 2010
Društvo srčnih otrok vas vabi na 10. Srečanje srčkov, ki bo četrto soboto v oktobru, 23.10.2010 na kmetiji odprtih vrat Pri Janš (Koreno nad Horjulom).

Ponudba:
meso z žara: perutničke, čevapčiči, hrenovke, sv. kotlet
priloga: pomfri, čebula, ajvar, gorčica,majoneza
solata: paradižnikova s papriko

Za potešitev žeje bomo pili domači jabolčni sok.
Vse skupaj za 9 EUR na osebo.

Srečanje bo v kakršnemkoli vremenu!

Prijave na srečanje potrdite na e-mail:info@srcki.si

Vabljeni!

17. 9. 2010Srečanje srčkov prestavljeno!
Srečanje srčkov in njihovih družin je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljeno. O novem terminu vas bomo obvestili.

10. 8. 2010Nežina zgodba
Mamica srčice Neže nam je poslala njihovo zgodbo z naslovom Naša Neža je drugačna.
Nežina zgodba >>>

6. 6. 2010Dogodek: SREČANJE SRČKOV
Kraj: GOSTILNA PRI TINČKU
Dan: SOBOTA, 15.5.2010
Ocena: ODLIČNO 10

To je kratek opis dogodka, ki se je odvijal v omenjenem kraju na omenjeni dan, ki se je sicer zelo klavrno začel. Zbudili smo se v oblačen, hladen, deževen dan, ki pa je bil vseeno malo boljši, ker je bil sobota in še boljši, ker smo vsi čakali na srečanje srčkov. Sploh pa Žan, ki je po tistem, kar je preživljal cela dva meseca nazaj, mislil, da se ga ne bo mogel udeležiti. Sicer pa je naša družina imela pred omenjenim srečanjem že generalko, saj je imela moja nečakinja Tina birmo, tako, da doma skoraj nismo nič bili. Moj preljubi mož me je cel dan dražil, da bom jaz peljala v Ljubljano, da bo on lepo zadaj sedel in nič počel. Vam povem, jaz in moja orientacija sta na psu – 2x se obrnem okoli in že ne vem, kje sem. No pa sva se le dogovorila, kdo bo peljal, ampak me je pa toliko sprovociral, da ne ve, kam peljat in sem na comp šla iskat najkrajšo pot do »Tinčka«. Seveda me je vlekel za nos, kolikor sem dolga in široka.

Ko smo prestopili vrata gostilne, je bil pogled na te naše otroke zelo zanimiv, saj so zrastli in se nekateri neverjetno spremenili. Ja, ja, dolgo je eno leto, če nič ne vidiš odraščajočega otroka v tem obdobju. Takoj so našli skupno besedo in interese, starši pa smo se ob kavici posedli in se pogovarjali, kaj vsega smo se v tem obdobju naužili, od dobrih do težkih stvari. Vam povem, da ob teh pogovorih se človek navzame občutka, da ni sam, da je še nekdo na tem svetu, ki te v težkih trenutkih razume, podpira, spodbuja, pomaga z nasveti iz lastnih izkušenj. Zelo razumem Matejo in Evo, da jih je strah pred razpletom ob verjetni operaciji in možnimi zapleti, sploh pa potem, kar se je zgodilo Žanu. Ampak, vedno je treba misliti na najboljše in iz vsakega dogodka izluščiti pozitivno stvar.

Na sestanku sta bila tudi mali Anis in njegova mami, verjetno ena novejših članov našega društva. Fant je dal res veliko skozi, vam pa povem, da se je neverjetno dobro fizično opomogel.

Gonilna sila našega društva Maja in Damijan sta predstavila tudi novo spletno stran srčkov in forum, za katerega dobivata same pohvale. Kapo dol, bi rekel marsikdo, da sta pri štirih otrocih še tako zagnana in ustvarjalna.

Na ušesa mi je prišlo tudi, da bi bilo morebitno tradicionalno popoletno srečanje srčkov pri starših od Janeza-Aleksandra in to na kmetiji. Krasno, to bo nekaj za naše otroke, da bodo vedeli, da krava ni vijolična.

Ko smo se tako zagovorili, me je kar malo stisnilo pri srcu, ker nisem vedela, kaj počne Žan. Namreč, v obdobju, ko jemlje Marevan, je potrebno paziti, da ne pride do topih udarcev in hujših odprtih poškodb, ker se krvavitve težko ustavijo oz. lahko pride do notranjih krvavitev. In ko Žan vidi žogo, vedno hitreje pozablja, kaj se mu v tem obdobju lahko zgodi, če ne bo pazil. Hitro ga grem iskat in kaj vidim?! Žan brca žogo, okoli njega polno mulcev, tla pa spolzka! Raje ne pomislim, kaj bi lahko bilo, če bi nerodno telebnil na tla. Seveda me je takoj potihem hotel prepričati, da pretiravam. Ampak boljša je preventiva kot kurativa.

No ja, otroke je noter hitro privabila porcija sladoleda ali kremšnita, pa tudi meni je pasalo, moram priznati. Sploh pa, ker je bil Žan pred mojimi očmi.

Ura se je bližala osmi zvečer. Bili smo prijetno utrujeni(sploh Žan) in polni lepih vtisov ter najboljših želja in z željo po ponovnem, čimprejšnjem snidenju smo se odpeljali proti domu.

Na koncu se Urankarjevi še enkrat zahvaljujemo za vse vzpodbude, nasvete, najboljše želje in donacijo, ki ste jo nakazali za Žana.
Kristina
Zagorje, 30.5.201015. 5. 2010Srečanje srčkov
VABILO!

Pridružite se Martinu, Evi, Klari, Brigiti, Bojanu, Zali, Danieli, Janezu Aleksandru, Tanji, Anisu Urošu.

Če bo vse v redu, se nam bo pridružil tudi Žan, za katerega smo držali pesti!

Društvo srčnih otrok vabi vse srčke in njihove družine na srečanje srčkov, ki bo v soboto, 15. maja 2010 ob 17. uri v Gostilni Pri Tinčku, Šmartinska cesta 199, Ljubljana

Gostilna pri Tinčku

Prosimo, da potrdite svojo prisotnost na mail:info@srcki.si

Lep pozdrav!
Društvo srčnih otrok

27. 4. 2010Zgodba srčka Janeza Aleksandra
Starša malega Janeza Aleksandra sta nam poslala zgodbo svojega srčka, ki je bil v Ljubljani operiran za tetralogijo Fallot.
Zgodba srčka Janeza Aleksandra >>>

18. 4. 2010Zgodba srčice Ines
Pozdravljeni, pišem vam, da bi z vami delila zgodbo o moji hčeri Ines.Zgodba srčice Ines >>>

18. 4. 2010Zgodba srčka Maja
Starša malega Maja sta nam poslala zgodbo svojega srčka.
...V upanju, da bova z možem pripomogla h kakršnikoli pomoči staršem, ki imajo otroka z podobno diagnozo, vam pošiljava zgodbico najinega sinčka Maj-a.Zgodba srčka Maja >>>

16. 3. 2010ZBOR ČLANOV 2010
Vabimo vse člane Društva srčnih otrok na letni Zbor članov, ki bo 25. marca, 2010 ob 17. uri na naslovu Društva srčnih otrok: Britof 128, Kranj.

Vabljeni!

Prosimo, da potrdite svojo prisotnost na mail:info@srcki.si

1. 3. 2010Koncert v Cankarjevem domu
Melodije za srce, ponedeljek 1. marca 2010 ob 17. uri
Gallusova dvorana Cankarjevega doma.
Nastopil bo Andrej Šifrer z gosti!

Z nakupom vstopnic bomo pomagali otrokom s prirojenimi srčnimi napakami. Vstopnice lahko kupite na blagajni Cankarjevega doma.

Vabljeni!

30. 1. 2010Srček Iztok
Srček Iztok je star eno leto. Je zdrav, radoživ in radoveden fantek. Po pregledu na PeK so ugotovili, da je z njegovim srčkom vse v redu. Čez pol leta ima uz pregled srca, drugi po operaciji. Upamo na najboljši možen izvid.

Iztokova zgodba >>>

20. 1. 2010SESTANEK DRUŠTVA
VABILO!

Vabimo vas na sestanek Društva srčnih otrok, ki bo v soboto, 30. januarja 2010 ob 17. uri v Gostilni Pri Tinčku, Šmartinska cesta 199, Ljubljana

Gostilna pri Tinčku

Prosimo, da potrdite svojo prisotnost na mail:info@srcki.si

Lep pozdrav!
Društvo srčnih otrok

6. 1. 2010SESTANEK DRUŠTVA je prestavljen
Zaradi neugodnih vremenskih razmer se sestanek Društva srčnih otrok prestavi na kasnejši čas. Točen datum bo določen naknadno.

Lep pozdrav!


 
 Starejše vsebine se nahajajo v arhivu dogodkov

 www.srcki.si

  registracija domen, iskalnik in portalregistracija domen, iskalnik in portal