images/srcki2b.gif images/srcki2b.gifimages/srcki2b.gif

  <<<...škoda, da vaše strani nisem našla lansko leto, ko je tudi naša družina preživljala težke trenutke ob ugotovljeni prirojeni srčni napaki naše hčerke Anje...

...Hvala vsem, ki ste delili vaše zgodbe z nami in nam dali vedeti, da je še veliko staršev, ki so kaj
      takega preživeli...  Društvo srčnih otrok

  Britof 128

  4000 Kranj
  tel.: 070 / 402 902
  
  Transakcijski račun
  10100-0044749684

  info@srcki.si
23. 12. 2011SREČNO 2012
Člani društva srčnih otrok vam želimo VESELE PRAZNIKE in SREČNO, ZDRAVO ter VESELO NOVO LETO 2012!
22. 12. 2011DRAGA KLARA, VSE NAJBOLJŠE ZA TVOJ 15. ROJSTNI DAN!

Ob tvojem rojstnem dnevu ti želimo veliko zdravja, sreče in smeha!

20. 12. 2011Poročilo: Enajsto srečanje srčnih družin, sobota 22.10.2011V soboto, 22. oktobra 2011 ob 17. uri v Gostilni Pri Tinčku v Ljubljani, smo imeli zdaj že tradicionalno 11. srečanje srčkov. Dan se je že prevešal v večer, ko smo parkirali pred gostilno Pri Tinčku. Od zunaj se je slišal nam že znani direndaj otrok z družinami, ki so se udeležili tega srečanja. Tadej, Tilen, Dejan, Eva, Vid, Juš, Klara, Mina, Lovro, Janez Aleksander, Jan, Žan, Anže in Klara, od tega 6 srčkov, so bili tisti, ki so nestrpno pogledovali proti paketom, ki so jim bili namenjeni kot novoletna darila od prizadevnih donatorjev. Kar nekajkrat je bilo potrebno iti v avto, da se je vse znosilo na mizo. Na tisti mizi se je našlo marsikaj, najbolj imenitne so bile pa lego kocke, za nekatere tudi knjige, starši pa smo dobili knjigo o resničnih zgodbah ljudi, ki so se znašli v težkih življenjskih situacijah. Ta knjiga ti da misliti… Seveda so se otroci »poskupinčkali« in po svoje uživali cel večer, starši pa smo si ob kavici izmenjali razne informacije o zdravju naših srčkov in debatirali tudi o odraščanju naših večjih srčkov.
Ker je populacija te skupine otrok zelo raznovrstna, od pubertetnikov vse tja do »pleničkarjev«, je bila 8. ura znak za odhod proti domu, saj so predvsem »pleničkarji« postajali sitni in zaspani. Tako smo se počasi zadovoljni vračali proti domu.

Mislim, da je Maja rekla, da se naslednjič srečamo v Kampu Menina in vsi že komaj čakamo. Mogoče tudi kaj prej še nekje, ampak Kamp Menina je zakon. Torej na ponovno snidenje,

V imenu DSO Kristina, Žanova mami

8. 12. 2011Topel spomin na vroče dni....


Janez Aleksander in njegova zgodba >>>

5. 12. 2011Članarina za leto 2011/2012
Lepo pozdravljeni, člani Društva srčnih otrok in vsi, ki bi želeli postati naši člani!

Leto bo kmalu naokoli, zato vabimo vse člane k podaljšanju članstva oziroma k vpisu v Društvo srčnih otrok.

Članarina znaša 20 EUR za celo družino ali 15 EUR za posameznika.
Znesek nakažete na Transakcijski račun Društva srčnih otrok, odprt pri Banki Koper: 10100-0044749684, kot sklic pa lahko navedete datum. Članarina velja za eno leto.

V letošnjem letu smo nudili pomoč sedmim srčkom, ki so bili operirani na srcu.

Društvo srčnih otrok

Vse informacije o delovanju Društva srčnih otrok lahko dobite na našem e-mailu:info@srcki.si

11. 11. 2011Tadejeva zgodba
Pozdravljeni,

Kot obljubljeno, pošiljam našo zgodbo. Upam, da bomo z njo komu pomagali, tako kot so meni pomagale zgodbe drugih srčkov. Lep pozdrav,
Tadejeva mami


Tadejeva zgodba >>>

22. 10. 2011Enajsto srečanje srčkov
VABILO!

Društvo srčnih otrok vabi vse srčke in njihove družine na srečanje srčkov, ki bo v soboto, 22. oktobra 2011 ob 17. uri v Gostilni Pri Tinčku, Šmartinska cesta 199, Ljubljana

Prosimo, da potrdite svojo prisotnost na mail:info@srcki.si

Lep pozdrav!
Društvo srčnih otrok

1. 9. 2011Spet je tu šola! Srečno, vsi šolarji!
Člani društva srčnih otrok želimo vsem šolarjem, dijakom in študentom zdrav in vesel pričetek novega šolskega leta!17. 8. 2011Zgodba malega Maja
Pozdravljeni,

sem Urška Makuc - mamica srčka Maja. Napisala sem njegovo - našo zgodbo, ki bi jo rada objavila na srčkovi spletni strani. Upam, da bo komu v pomoč ali vsaj tolažbo...Zgodba malega Maja >>>

27. 6. 2011Začele so se poletne počitnice!
Želimo vam vsem vesele in sončne počitnice!
Društvo srčnih otrok30. 5. 2011Operacija srčice Aline
V sredo, 4. maja 2011 sva bili z Alino sprejeti na pediatrično kliniko v Ljubljani, saj je Alino naslednji dan čakala operacija....


Alinina zgodba >>>

23. 5. 2011SLOVENSKI DAN NA GROBNIKU S SRČKI
Najprej se iskreno zahvaljujemo podjetju SAVA TIRES in agenciji PROPIAR, da so nam omogočili nepozabno doživetje na Grobniku.

Člani Društva srčnih otrok smo na našem "motorističnem" izletu preživeli zelo lep, zanimiv, adrenalinski in vetra poln:) dan, ki nam bo ostal v zelo lepem spominu!

V sredo zjutraj, 27. aprila 2011, smo zjutraj ob sedmi uri z avtobusom krenili iz Kranja, se ustavili v Ljubljani in se veseli ter polni pričakovanj odpeljali proti Grobniku.
Srečanja se je udeležilo 12 srčnih družin.

Kristina, Žanova mami, je napisala poročilo iz izleta:
Nastopil je težko pričakovani 27. april 2011, pa ne zaradi praznika OF. No ja, deloma tudi, saj imamo starši ta dan tudi »frej«, predvsem pa zato, ker so bili naši srčki na ta dan povabljeni na t.i. slovenski dan motoristov na Grobniku.... Večina nas je gnala radovednost, kako od blizu izgledajo kovinski konjički in pa kako zgleda, če nekdo na motorju drvi s hitrostjo 200 ali tudi več km/uro. Moški del občinstva je bil še bolj za stvar, ko je bilo rečeno, da bomo dan preživeli s svetovno znano plesno navijaško skupino Zmajčice. No ja, jaz osebno lahko potrdim zainteresiranost moškega dela občinstva, katerih naša družina šteje kar tri člane in sicer dva pubertetnika, srček Žan in Anže ter moj mož, ki je vneto polnil baterije fotoaparata.Jaz in pa naša najmlajša Klara pa sva preostali članici družine, ki sva prav tako šli na težko pričakovani izlet.
Avtobus je čakal v Ljubljani pred Tivolijem. Bil je nabito poln, kljub temu je bilo dovolj prostora za vse. Čas med vožnjo smo si preganjali s pogovorom, otrokom pa tako ali tako ni nikoli dolgčas. Ko smo prispeli na Grobnik nas je zunaj čakalo zelo vetrovno, burjasto vreme z občasnimi žarki sonca. Iskali smo Dunlopov šotor, katerega je burja odnesla. Vsi pogledi so bili najprej uprti na kovinske konjiče, ki so se bohotili povsod po prizorišču. Vsega je bilo dovolj, od starin do najhitrejših, najnovejših motorjev.
Povezovalec programa na Grobniku je naznanil Zmajčice, ki so zaplesale in izvajale svoje akrobacije na cesti in na burji. Revice, kako jih je moglo zebsti. Prav tako je večkrat omenil naše Društvo srčnih otrok in povedal, da smo gosti letošnjega slovenskega dneva na Grobniku.
Imeli smo možnost, da se slikamo z lepoticami in najnovejšimi motorji. Imenitno je bilo to za naše fante, predvsem srčka Žana in Uroša, ki sta se z njimi slikala.

V zgodnjih popoldanskih urah nas je lakota vodila v prostore zraven dirkališča, kjer smo z veseljem pojedli okusen golaž ali ričet. Tudi dovolj sladkega se je našlo, katerega zaloge so hitro pošle.

In imeli smo posebno čast, da smo od blizu videli start dirke motorjev. Dragi moji, ne predstavljam si sebe, da bi drvela s tako hitrostjo po dirkališču in to na motorju. Vsaka čast dekletu, ki je vso konkurenco, tudi moško!!!!, pustila zadaj za cel krog. Ne moreš verjeti, če ne vidiš. In to na taki burji, ki nas je prepihala do kosti.
Da pa smo imeli vsaj malo predstave, kakšen krog oddivjajo motoristi, smo mi opazovali iz avtobusa, s katerim smo se imeli čast popeljati po motoristični progi. Vendar tudi približno ne s tako hitrostjo. Tudi ovinkov nismo polagali tako, kot jih motoristi in mislim, da je take stvari bolj gledati kot pa izvajati.

Otroci so sodelovali v nagradni igri, za katero so morali narisati motor ali neko drugo vozilo in najlepše risbe so bile nagrajene. Še eno veselje več za njih. Za povrh pa smo vsi dobili DUNLOP črne majice, (meni osebno zelo všeč), kape, obeske za ključe in ovratnice za ključe.
Na koncu pa je padla še skupinska slika vseh nas, ki nam bo lep spomin na ta dogodek.
Prireditev se je bližala h koncu, mi pa smo se polni prijetnih spominov in utrujeni odpravili proti domu.Še enkrat, najlepša hvala sponzorjem za vse skupaj.

V imenu Društva srčnih otrok,
Kristina Urankar

Za čudovite posnetke se zahvaljujemo Vidi, Martinovi sestrici in Bojanu, Žanovemu atiju!

8. 4. 2011SRČKI-MOTORJI-GROBNIK 27. 4. 2011
Podjetje Sava Tires, ki vsako leto sodeluje na slovenskem dnevu motociklizma na Grobniku, se je letos odločilo, da na prireditev pelje Društvo srčnih otrok.

Avtobus nas bo na praznični dan, v sredo, 27. aprila 2011, odpeljal na dirkališče Grobnik, kjer bomo ves dan preživeli v bencinsko adrenalinskem vzdušju. Tudi za malico bo poskrbljeno. Na dirkališču Grobnik bodo naši otroci doživeli nekaj posebnega! Dan nam bodo popestrili tudi nagradna igra in druge organizirane igre. Prav vsi pa bodo dobili posebno majčko...

Zato vabimo vse člane Društva srčnih otrok, da se nam na izletu pridružite!

Kdaj in kje točno bo jutranji zbor, vas bomo pravočasno obvestili. Zaradi organizacije prevoza vas prosimo, da se na izlet čimprej prijavite na mail:info@srcki.si

BBBBrrrrrrrrrrmmmmm....


10. 3. 2011Anisova zgodba

Pozdravljeni vsi srčki, ki jih poznam ali pa tudi ne. Tukaj je najina oz. naša zgodba.

Anisova diagnoza je kompletni AV septalni defekt, stanje po bandaži pljučne arterije, stanje po kompletni korekciji debandaže pljučne arterije in plastiki pljučne arterije, reoperacija AV septalnega defekta, možganska krvavitev, vstavitev mitralne umetne zaklopke in spodbujevalnika.

Anis je bil rojen 19. 2. 2002 v bolnišnici Trbovje.....Anisova zgodba >>>

1. 3. 2011Že tretja operacija junaka Janeza Aleksandra
Pozdravljeni,

naš Janez Aleksander je bil decembra 2010 že tretjič operiran. Bil je na pregledih, kot ponavadi, in čez čas so ugotovili, da bo potrebna še ena operacija. Poslali so ga na dodatne preglede, najprej na echo, kjer se ni kaj dosti dalo videti, potem čez čas na magnetno resonanco, kjer spet ni uspelo, in potem še na kateter, kjer so ugotovili, da je zožitev in da zaklopka ne dela kot bi morala. Zato so se odločili za operacijo čim prej. Kateter je imel 9.12.2010, in 15.12. smo bili že sprejeti v pediatrični v Ljubljani. Seveda je bil to spet šok,vendar smo bili nekako že na to psihično moro pripravljeni. Imel je drenažo, in ko so mu jo že odstranili, so opazili, da se mu je nabral zrak okoli pljuč, zato so mu morali eno drenažo spet not dati, da se je zrak odstranil. No, pa sva le potem šla na oddelek nazaj. Pri operaciji so mu razširili arterijo in dali biološko zaklopko, katero bodo morali zamenjati čez nekaj let (10 ali 15 let). Seveda pa sva nato dobila najlepšo darilo za Božič, odhod domov. Saj se mu sploh ne vidi, da je bil že 3x operiran, zelo je živahen, le deformacija prsnice je ostala. ...

mamica Aleksandra


Janez Aleksander in njegova zgodba >>>

25. 2. 2011ZBOR ČLANOV 2011
Vabilo!

Vabimo vse člane Društva srčnih otrok na letni Zbor članov, ki bo v petek, 18. marca, 2011 predvidoma ob 18:00 uri v Gostilni pri Tinčku, Šmartinska cesta 199, Ljubljana Gostilna pri Tinčku

Prosimo, da potrdite svojo prisotnost na mail:info@srcki.si

Vabljeni!

23. 2. 2011Potres v Novi Zelandiji
Včeraj je Novo Zelandijo prizadel hud potres. V mestu Christchurch živi tudi srček Tjaš in njegova družina. Njihova hiša je v ruševinah, po zadnjih podatkih pa je z njimi vse v redu. Držimo pesti zanje in za vse prebivalce ogroženega področja!Tjaševa zgodba>>>

19. 2. 2011Vesele počitnice!
Vsem šolarjem želimo vesele in zadovoljne počitnice.
Društvo srčnih otrok17. 1. 2011Zgodba male Klare
Pozdravljeni,
pošiljam zgodbo in sliki za objavo na spletni strani srčkov. Spomini so še sveži, včasih zabolijo, vendar mislim, da je prav, da se zapišejo in da jih kdo prebere. Morda pa bodo komu pomagali, kot so meni zapisi drugih zgodb srčkov ...

Lep pozdrav,
Alenka


Zgodba male Klare >>>

4. 1. 2011Alinina zgodba
Mamica srčice Aline nam je poslala njihovo zgodbo.


Alinina zgodba >>>


 
 Starejše vsebine se nahajajo v arhivu dogodkov

 www.srcki.si

  registracija domen, iskalnik in portalregistracija domen, iskalnik in portal