images/srcki2b.gif images/srcki2b.gifimages/srcki2b.gif

  <<<...škoda, da vaše strani nisem našla lansko leto, ko je tudi naša družina preživljala težke trenutke ob ugotovljeni prirojeni srčni napaki naše hčerke Anje...

...Hvala vsem, ki ste delili vaše zgodbe z nami in nam dali vedeti, da je še veliko staršev, ki so kaj
      takega preživeli...  Društvo srčnih otrok

  Britof 128

  4000 Kranj
  tel.: 070 / 402 902
  
  Transakcijski račun
  10100-0044749684

  info@srcki.si
 

Zgodbe srčkov
  Alinina zgodbaFEBRUAR 2012


MAJ 2011


Alina dan pred operacijoAlina dan po operacijiAlina doma

V sredo, 4. maja 2011 sva bili z Alino sprejeti na pediatrično kliniko v Ljubljani, saj je Alino naslednji dan čakala operacija. Tisto noč sem zelo slabo spala in vstala sem že ob 5. uri zjutraj, ker nisem mogla več spati. Na srečo je bila Alina na programu takoj zjutraj ob 8. uri. Čas, ko je bila Alina v operacijski je bil najtežji v mojem življenju. Ob 13. uri je bila operacija zaključena. Dr. Vodiškar nama je prišel sporočit da je operacija uspela ter da je Alina vse dobro prestala. Občutkov sreče in olajšanja, ki sva jih s partnerjem občutila, se ne da opisati z besedami. Čez dve uri sva jo že lahko šla pogledat.
Prva dva dni po operaciji je potekalo vse gladko, tretji dan pa se je malo zapletlo s pljučki. Okrog se ji je namreč nabral zrak, ki pa ga sprva niso mogli odstranit. Ta zrak pa ji je rahlo pritiskal na pljučka. Ugotovili so, da je težava v zamašenem drenu, zato so ji ga še isti dan menjali. Na srečo je to pomagalo, tako da so se ji pljučka lahko razprla. Nato je vse potekalo brez zapletov in Alina je hitro okrevala.
Deveti dan, pa smo presrečni lahko odšli domov.
Alina zelo lepo okreva, je zelo živahna in je pravi dobrovoljček. Celotna naša družina pa je vesela, da je vse za nami in da bo Alina lahko živela normalno življenje.
Vsem srčkom in njihovim družinam želimo ogromno zdravja ter veliko poguma in moči za nadaljne izzive!
Lep pozdrav vsem,
Alina, Katja, Goran


Naša sončica Alina se je rodila s carskim rezom 29. 10. 2010 v mariborski porodnišnici. Ob rojstvu je tehtala 3150g in bila dolga 50cm. Veljala je za zdravo deklico. Šele 3 dan, pa je do mene prišla pediatrinja in povedala, da so pri Alini slišali šum na srčku. Bila sem šokirana in zelo me je zaskrbelo za njeno zdravje. Šele po zagotovilu pediatrinje, da to ni nič takega ter da se s šumom rodi veliko otrok, sem se malo pomirila. Drugače je bila Alina brez težav, le dojiti se ni hotela. Do odhoda domov naj bi ji opravili še UZ srčka. Šesti dan, ko sva bile pripravljene za odpust, pa so ji končno opravili še obljubljeni UZ. Tam pa sem doživela še en šok. Alini so diagnosticirali truncus arteriosus (skupno arterijsko deblo). Operacija naj bi bila neizbežna. Operirali bi jo v Ljubljani ali mogoče celo v Londonu. Kardiologinja mi je pričela razlagati o Alininem stanju in kaj to za njo pomeni, a ji po nekaj stavkih nisem mogla več slediti. Padla sem v jok in v glavi so se mi neprestano pojavljala vprašanja ali bo moja punčka umrla ter zakaj ravno moja deklica. Še isti dan so Alino premestili na intenzivni oddelek pediatrične bolnišnice Maribor. Lahko sem jo hodila le hraniti in negovati. Hraniti sem jo začela po steklenički z mojim izbrizganim mlekom, saj se je na prsih utrujala. Ves čas je bila priključena na monitor, s katerim so spremljali njeno saturacijo, puls in pritisk. Na mojo in partnerjevo srečo je bila ves čas stabilna in brez težav. Drugi dan po premestitvi so ji naredili še rentgen srčka in plučk. Peti dan pa bi naj opravili še preizkavo MR angio, kjer bi ji v kri vbrizgali barvilo, da bi natančno videli potek žile in določili tip napake. Dan pred preizkavo pa sva s partnerjem doživela razočaranje. Alinina kardiologinja naju je obvestila da je preizkava odpadla, saj si je zdravnik, ki bi jo mogel opraviti, premislil. Razloga za to odločitev ni povedal. Bila sva grozno razočarana in jezna zaradi zdravnikove nestrokovnosti. Obvestila naju je tudi, da z Alino naslednji dan odhajava na pediatrično kliniko v Ljubljano, na nadaljne preizkave. To naju je s partnerjem malo pomirilo, saj sva bila že sita čakanja in negotovosti. Takoj po prihodu v Ljubljano so Alino pregledali in ji ponovno opravili UZ. Popoldan, ko sva bila s partnerjem ravno pri Alini, pa nama babica zaupa, da Alina sploh nima truncus arteriosus, a da nama bo pediater vse podrobno razložil. Sprva sploh nisva mogla dojeti, kar sva slišala. Bila sva zelo presenečena in sploh nisva vedela kaj naj si misliva. Končno je prišel pediater in potrdil da Alina nima truncus-a ima pa VSD. Objasnil je, da je ta diagnoza vseeno bolj ugodna za našo dojenčico. Operacija bo kljub temu verjetno potrebna, a dokler nima posebnih težav, bodo z njo počakali da malo odraste. V bolnišnici sva z Alino ostali še dva dni na opazovanju. Ker je bila ves čas stabilna, sva potem končno lahko odšli domov. S partnerjem sva bila presrečna.
V Ljubljani imamo sedaj vsak mesec kontrole, da se spremlja njeno stanje. Vsi pa ostajamo optimistični in upamo na najboljše.
Čez natanko 7 dni bo Alina dopolnila 2 meseca. Je živahna, lepo napreduje na teži in rasti. To nam vsem daje upanje za naprej.
Vsem ostalim srčkom pa želim veliko zdravja.
 www.srcki.si

  registracija domen, iskalnik in portalregistracija domen, iskalnik in portal