images/srcki2b.gif images/srcki2b.gifimages/srcki2b.gif

  <<<...škoda, da vaše strani nisem našla lansko leto, ko je tudi naša družina preživljala težke trenutke ob ugotovljeni prirojeni srčni napaki naše hčerke Anje...

...Hvala vsem, ki ste delili vaše zgodbe z nami in nam dali vedeti, da je še veliko staršev, ki so kaj
      takega preživeli...  Društvo srčnih otrok

  Britof 128

  4000 Kranj
  tel.: 070 / 402 902
  
  Transakcijski račun
  10100-0044749684

  info@srcki.si
 

Zgodbe srčkov
 Draganova zgodbaSem Dragan (1984), in naletel sem na vašo stran. "Vabimo tudi odraščajoče in odrasle, ki ste bili operirani na srcu, da z nami delite vaša spoznanja in izkušnje." pa sem si rekel, da kaj povem. Čeprav o tem rad ne govorim in ne mislim na to, bom vseno opisal situacijo.

Že takoj po rojstvu so mi odkrili šum na srcu (koarktacijo aorte) in sedaj po 21. letih sem imel prvi poseg, težko rečem operacija, ker je minilo dokaj hitro in zanesljivo, kar pa zelo zanimivo, brez brazgotine. Seveda pa sem vsako leto redno obiskoval Pediatrično kliniko v Ljubljani. Velikokrat so mi postavljali vprašanja, če me bolijo noge in tako dalje, saj je bil pritisk v spodnjem delu telesa nižji, utrip pa manj čuten. Jaz pa se že od rojstva počutim odlično :).

Nikoli se nisem počutil bolanega in tudi uvrščal se nisem med tiste "bolane" ljudi. Vedno sem bil hiperaktiven, mogoče celo zmoglivejši kot moji vrstniki.

Čeprav so mi zdravniki že od nekdaj "prepovedali" večje fizične napore in kljub opozorilom sem še vedno razmišljal po svoje. Nato sem začel preko študentskega servisa delati v tovarni, kjer sem dnevno pretovoril tudi do 20 ton tovora. In to je bila pika na i. Prišel sem z malice, seveda sem tisti dan kar dobro jedel in ko sem močno zajel sapo, me je "uščipnilo" pri srcu, kot bi mi nekdo zaril nož v srce in bolečina je trajala okoli 20 - 30 min. Takrat sem se zavedel da spadam med "kao, BOLANE" ljudi. Potem se spomnil, ko mi je osebna zdravnica že prej dejala: "fant, ne se hecat, a ti veš da lahko umreš". Hm, kako se grozljivo sliši, a imela je prav.

Tako so to leto dr. Podnar in kolegi iz Londona dr. Qureshi, dr. Berden opravili kateterizacijo srca, vstavitev žilne opornice (stent-a). Tako da, "svaka čast" naštetim zgoraj.

Stanje po posegu je podobno prejšnjemu. Opažam pa, da ima zdaj vreme večji vpliv name. Zgleda, da se je pritisk znižal, čeprav se mi zdi, da se telo še vedno privaja na spremembe. Tako da, vse je minilo brez zapletov.

Še 1x zahvala Dr. Podnarju, dr. Qureshi, dr. Berden, dr. Vesel, in vsej ekipi Pediatrične klinike, kardio oddelka.

Dragan
 www.srcki.si

  registracija domen, iskalnik in portalregistracija domen, iskalnik in portal