images/srcki2b.gif images/srcki2b.gifimages/srcki2b.gif

  <<<...škoda, da vaše strani nisem našla lansko leto, ko je tudi naša družina preživljala težke trenutke ob ugotovljeni prirojeni srčni napaki naše hčerke Anje...

...Hvala vsem, ki ste delili vaše zgodbe z nami in nam dali vedeti, da je še veliko staršev, ki so kaj
      takega preživeli...  Društvo srčnih otrok

  Britof 128

  4000 Kranj
  tel.: 070 / 402 902
  
  Transakcijski račun
  10100-0044749684

  info@srcki.si
 

Zgodbe srčkov
  Zgodba male srčice Julije


JULIJINA ZGODBA

Ko danes gledam najino deklico, kako se veselo in radovedno plazi in odkriva svet, si je kar težko predstavljati kaj vse smo doživeli ob njenjem rojstvu. Pa naj vam zaupam Julijino zgodbo...

Julija se je rodila s carskim rezom 19.10.2012 v Ljubljani, ocenjena je bila z 9/10 in na začetku je kazalo, da bo vse ok. Prvi dan je bila z menoj na oddelku, drugi dan pa, ko jo je pregledal pediater, je slišal šum na srcu in opazil, da so njene veke modrikaste barve. Takoj so mi jo odvzeli in jo prepeljali na intenzivni oddelek v porodnišnici. Po dodatnih preiskavah so postavili diagnozo tetralogija fallot.

Priznam, v meni se je porušil svet in začelo se je zanikanje. Potem pa nama je prijazno osebje najprej v Porodnišnici Ljubljana in nato v Pediatrični kliniki vse razložilo in nekako sva si s partnerjem poizkušala predstavljati kaj ta okvara je. Tolažila sem se le z mislijo, da bo z operacijo, katera je bila obvezna za Julijino preživetje, postala zdrava in živahna deklica. Ob starosti 15 dni je bila Julija operirana. Operacija, ki je trajala 6 ur in jo je vodil Izraelski zdravnik Michaly je uspela. Pravilno so speljali srčne žile in pokrpali njen srček. Po tem sva bili še dobra dva tedna v bolnici, od tega en teden na intenzivnem oddelku in en teden na navadnem. Domov sva prvič prišli v starosti enega meseca in dveh dni.

Ko mislim sedaj za nazaj, je bilo težko a na srečo se je vse dobro končalo in tudi redne kontrole to povedo. Rabila bo še srčno zaklopko, tako da nam operacije še sledijo. Na to niti ne želim misliti, oziroma mi Julija ne dovoli, saj je njena dobra volja in razigranost tako nalezljiva da me obdaja z nekim upanjem, da bo vse OK.

Lep pozdrav

Marko in Mateja
 www.srcki.si

  registracija domen, iskalnik in portalregistracija domen, iskalnik in portal