images/srcki2b.gif images/srcki2b.gifimages/srcki2b.gif

  <<<...škoda, da vaše strani nisem našla lansko leto, ko je tudi naša družina preživljala težke trenutke ob ugotovljeni prirojeni srčni napaki naše hčerke Anje...

...Hvala vsem, ki ste delili vaše zgodbe z nami in nam dali vedeti, da je še veliko staršev, ki so kaj
      takega preživeli...  Društvo srčnih otrok

  Britof 128

  4000 Kranj
  tel.: 070 / 402 902
  
  Transakcijski račun
  10100-0044749684

  info@srcki.si
 

Zgodbe srčkov
  Klemenova zgodba


Pozdravljeni !

Vašo stran sem obiskala že dostikrat, na njej sem našla dosti informacij ki so mi prišle prav in mi pojasnile sinovo diagnozo in njeno zdravljenje. Sedaj pa sem se odločila, da vam opišem našo zgodbo.

Zadnji dan v marcu 2006 sem rodila krasnega sinčka, ki sva ga z možem poimenovala Klemen.
Takoj po rojstvu so ga pregledali in mu ugotovili šum na srčku. Zdravnica, ki ga je pregledala je pojasnila, da je to verjetno slišati od pljučk, ker še niso dovolj razvita, saj se je rodil mesec in pol prezgodaj. Še isti dan okoli ene ure me je prišla iskat sestra v sobo, ker bi kardilolg rad govoril z menoj. Ko mi je dr. Mazič povedal Klemnovo diagnozo se mi je sesul svet. Nisem mogla niti jokat od šoka. Z moževo pomočjo sem se rešila občutka krivde.

Klemen ima univentrikularni seček z dvojnim vtokom v levi ventrikel, malpozicijo velikih žil, pulmonalno stenozo, VSD tipa bulboventrikulare in ASD. Po dvanajstih dneh v porodnišnici so ga premestili na pediatrično kliniko in od tam po zopet dvanajstih dneh v klinični center v Ljubljani. Dr Mazič nama je povedal, da Klemen potrebuje 2 operaciji, prvo okoli 6 meseca, drugo okoli 18 meseca starosti. Ker mu je saturacija vsaki dan padala, so na konziliju odločili, da ga bodo takoj operirali. 25.4.2006 je bil prvič operiran. Pred opreacijo nama je dr. Sojak razložil, da Klemen potrebuje 3 operacije ( prvo takrat - 25.4, drugo okoli 6 meseca, tretjo pa okoli 18 meseca starosti ), povedal je tudi kaj bo naredil in kakšen je riziko. Narejena je bila modificirana Blalock Taussigova anastomoza - arterijski sistemsko - pulmonalni shunt med arterijo karotis desno ter desno pljučno arterijo. Prva operacija oziroma shunt mu omogoča večji pretok krvi skozi pljuča, tako da ima višjo saturacijo in bo lahko počakal na drugo in tretjo operacijo s katerima mu bodo popravili oz. odpravili prirojeno srčno napako. Klemen je imel tudi začasni AV blok, zato je dobil srčni spodbujevalec, ki so ga po devetih dneh odstranili. Drugače pa je operacija potekala brez večjih zapletov in Klemen jo je dobro prestal.

Počasi vendar dobro je napredoval, zato je 11.5.2006 lahko odšel domov, kjer smo ga že vsi nestrpno pričakovali. Sedaj je star šest mesecev in v teh tednih čakamo datum za drugo operacijo. Močno upam, da bosta tudi ta in naslednje operacija minila brez komplikacij.

Vsem vam, ki ustvarjate to stran in se trudite, da bi nam staršem nudili čim več informacij se najlepše zahvaljujem ter še veliko uspeha naprej.

Lep pozdrav Klemen, Anton, Dragica
 www.srcki.si

  registracija domen, iskalnik in portalregistracija domen, iskalnik in portal