images/srcki2b.gif images/srcki2b.gifimages/srcki2b.gif

  <<<...škoda, da vaše strani nisem našla lansko leto, ko je tudi naša družina preživljala težke trenutke ob ugotovljeni prirojeni srčni napaki naše hčerke Anje...

...Hvala vsem, ki ste delili vaše zgodbe z nami in nam dali vedeti, da je še veliko staršev, ki so kaj
      takega preživeli...  Društvo srčnih otrok

  Britof 128

  4000 Kranj
  tel.: 070 / 402 902
  
  Transakcijski račun
  10100-0044749684

  info@srcki.si
 

Zgodbe srčkov

 Larisina zgodbaLep pozdrav!

Danes sem slučajno naletela na vašo stran in se odločila da vam posredujem tudi našo zgodbo!

Larisa se je rodila 2.3.1998, ob 13.40 uri v porodnišnici Ptuj, s TRANSPOZICIJO VELIKIH ŽIL in za nas so se začeli hudi časi.
Še isti dan je prišel rešilec iz KC v Ljubljani in jo prepeljal na otroško kirurgijo in intenzivno terapijo v Ljubljani.

Po sprejemu je dobivala dodatek kisika, ob tem pa je tudi sama podihovala. Srčna akcija je bila redna, šum ni bil slišen. Naslednji dan je kardiolog dr. Mazič opravil EHO srca s katerim je potrdil diagnozo, da gre za transpozicijo velikih žil. Čez 3 dni so Lariso skupaj z ljubljansko ekipo odpeljali v Kardiokirurški center v Bratislavo.

Zaradi težav s krvjo smo na operacijo čakali dolg teden. V petek 13.3. je bila uspešno operirana. Operacijo je opravil dr. Viktor Hraška, asistiral mu je dr. Vladimir Sojak. Še danes ne najdem besed s katerimi bi se lahko zahvalila vsemu osebju, ki je skrbelo za mojo Lariso.
Po uspešno opravljeni operaciji sva bili 5 dni na intenzivni negi. V sredo, 18.3 sva bili premeščeni na otroški oddelek, čez 2 dni so opravili še zadnji ultrazvok ter EKG, ker je bilo vse vredu sva lahko naslednji dan odšli domov.
Sedaj vsako leto hodiva na preglede v KC v Ljubljani in nimava nobenih težav!

Kljub vsem začetnim težavam je naša Larisa danes srčna in nagajiva deklica!

mamica Tatjana
 www.srcki.si

  registracija domen, iskalnik in portalregistracija domen, iskalnik in portal