images/srcki2b.gif images/srcki2b.gifimages/srcki2b.gif

  <<<...škoda, da vaše strani nisem našla lansko leto, ko je tudi naša družina preživljala težke trenutke ob ugotovljeni prirojeni srčni napaki naše hčerke Anje...

...Hvala vsem, ki ste delili vaše zgodbe z nami in nam dali vedeti, da je še veliko staršev, ki so kaj
      takega preživeli...  Društvo srčnih otrok

  Britof 128

  4000 Kranj
  tel.: 070 / 402 902
  
  Transakcijski račun
  10100-0044749684

  info@srcki.si
 

Zgodbe srčkov
Naši otroci so zdraviKo smo se doma soočili z diagnozo, da imajo naši otroci ( in to oba ) podaljšano QT dobo, je dr. Mazič to predstavil tako, kot da so ( praktično ) že invalidi.

Najmlajši sin ( sedaj ima šest let ) je pogosto kot dojenček bruhal. Zdravnica naju je poslala v Ljubljano na pregled, ker ni mogla ugotoviti vzroka. Bruhanje je kasneje samo od sebe prenehalo, iz Ljubljane pa sva prišla z diagnozo QTC. Ker je diagnoza tako "strašno zvenela" in smo bili vsi zaprepadeni, smo želeli pregledati še starejšega sina ( sedem let ) in tudi pri njemu so ugotovili enako diagnozo - QTC. Seveda so jima predpisali praške ( beta blokerje, ) pa redne preglede, javljanje v Kliničnem centru...Vsi zaprepadeni smo nato pregledali stanje najstarejšega sina, ki je imel takšne vrednosti, da bi imel zagotovo diagnozo QTC, nato pa sem pogledal še svoje vrednosti in po vrednostih za QTC bi moral biti že zdavnaj pokojni .

Po prvem začetnem šoku, informacijah, preiskavah, iskanju drugih mnenj, razgovoru s kardiologi, prebiranju tujih forumov, iskanju podatkov o zdravilih, iskanju info v tujini... smo se doma odločili, da imamo zdrave otroke in da lahko vsi zdravniki, ki želijo ustvarjati svojo poslovno in karierno zgodbo, to delajo na drugih, ne pa na naših otrocih.

Dejstvo je, da se s specialističnimi raziskavami vedno lahko nekaj odkrije. Če želi zdravnik iz tega narediti svoj specialistični študij in postati najbolj citiran specialist v Sloveniji in to na najbolj občutljivi populaciji t.j. otroci, smo za to "krivi" starši vendar je dejstvo, da bi za svoje otroke naredili vse. Tudi poslušali zdravnika, ki nam razlaga take stvari, ki jih ne poznamo in jih ne bomo poznali, pa jim le verjamemo...

Govorimo o hudih diagnozah... Zakaj?

Na prvem srečanju z dr. Mazičem mi je povedal, da so moji otroci invalidi, da ne smemo oditi nikamor, kjer ne bomo v bližini bolnišnice, da bodo morali do konca življenja jemati praške, da imajo omejitve pri telovadbi.... In ko sem čez nekaj mesecev slučajno pogledal svoje podatke na kardiogramu, sem videl, da bi moral biti jaz že zdavnaj mrtev. Pa nisem nikoli imel omejitev, smučam, plavam, igram košarko, jadram, se potapljam ( in to sedaj, ko nisem več mlajši. Včasih je bilo še bolj intenzivno...). In to sem mu kasneje tudi povedal; poleg tega, da so moji otroci zdravi, da ne bodo jemali praškov in da se na njih ne bodo učili, ker niso poskusni zajčki.

Zagotovo obstajajo stvari, ki jih je potrebno zdraviti ampak vse ima svoj smisel in cilj. Moje mnenje je, da si je nekdo na tem področju vzel v svoje roke preveč pravic in kompentenc.... Nenazadnje; kaj pa je lepšega v tej naši ljubi državi, če si nesporna avtoriteta na tvojem specialističnem področju, kjer ti nihče ne upa ali ne more dokazati nasprotno?

Dragi starši. Naši otroci so zdravi. Imajo QTC dobo. Kaj pa to pomeni? Poglejte si tuje forume, poglejte vrednosti ki jih navajajo in primerjajte tako dobljene podatke z tistimi, ki vam jih je dal dr. Mazič ali pa ste jih dobili pri naših zdravnikih Pa pamet v roke, saj so to le naši otroci J

Naši otroci so zlata vredni in dajmo včasih pri njihovem zdravju uporabiti tudi "zdravo pamet". To ne pomeni, da zavračamo ali dvomimo v uradno medicino, ampak lahko pa se posvetujemo s komerkoli, če se nam to zdi potrebno. To je naša pravica in pravica naših otrok. In nikomur ne bom dovolil, da mi jo vzame pa naj se piše dr. kakorkoli.
 www.srcki.si

  registracija domen, iskalnik in portalregistracija domen, iskalnik in portal