images/srcki2b.gif images/srcki2b.gifimages/srcki2b.gif

  <<<...škoda, da vaše strani nisem našla lansko leto, ko je tudi naša družina preživljala težke trenutke ob ugotovljeni prirojeni srčni napaki naše hčerke Anje...

...Hvala vsem, ki ste delili vaše zgodbe z nami in nam dali vedeti, da je še veliko staršev, ki so kaj
      takega preživeli...  Društvo srčnih otrok

  Britof 128

  4000 Kranj
  tel.: 070 / 402 902
  
  Transakcijski račun
  10100-0044749684

  info@srcki.si
 

Zgodbe srčkov
  Marjetina zgodbaNajina hčerka Marjeta se je rodila 12.7.2006 v šempetrski bolnišnici. Vsi smo je bili veseli, še posebej starejša sinova Martin in Matija.

Sprva je bilo videti vse v redu. Dvanajsti dan po rojstvu pa so naenkrat ugotovili, da ima Marjeta kompleksno cianotično srčno napako. Z rešilnim avtom so jo odpeljali v Ljubljano na Pediatrično kliniko, kjer so diagnozo potrdili. 26.7.2006 so nama na razgovoru zdravniki razložili, da bo nujno potrebna operacija v tujini. Še isti dan smo Marjeto v bolnišnici krstili.

Začeli so se težki dnevi negotovosti: kdaj bo operacija, koliko časa bo treba čakati na mnenje iz Londona, bo Marjeta prestala vse te dneve, kako bo operacija uspela…V petek, 28.7.2006 sva bila pri Marjeti na Pediatrični kliniki. Na oddelku, kjer je bila Marjeta, so nama dali Majino telefonsko številko. Ker sva bila v stiski in polna vprašanj, sva jo poklicala. Sredi pogovora z Majo in drugimi, ki so se odzvali, je kot strela z jasnega prišla novica, da je že določeno, da bodo Marjeto v torek, 1.8.2006 v Londonu operirali. Z ženo Ksenjo sva preživela naporen vikend.

V ponedeljek, 31.7.2006 sva z Marjeto, v spremstvu zdravnika in sestre, s posebnim letalskim prevozom odletela v London. Marjeto so z rešilnim avtom odpeljali v bolnico. Na letališču sva se srečala z našim prijateljem Petrom, ki nama je nudil pomoč pri prevajanju angleščine. Skupaj smo se odpeljali na Great Ormond Street. V bolnici so nas zelo lepo sprejeli. Dr.Sullivan, ki je bil odgovoren za Marjeto, se je z nama o vsem pogovoril.

Naslednji dan, v torek 1.8.2006 ob 8.30 sva Marjeto odnesla v operacijsko sobo. Operacija je trajala 5 ur. Ob 14.00 sva bila obveščena, da je operacija dobro uspela in da Marjeto že lahko vidiva.

V naslednjih dneh je šlo vse na bolje. Marjeta je hitro okrevala. Peti dan po operaciji so jo že preselili z intenzivne, šesti dan pa je bila že dojena. V sredo, 9.8.2006 so nam sporočili, da bo Marjeta naslednji dan odpuščena iz bolnice. Z ženo sva rezervirala let za petek, 11.8.2006.

V četrtek, 10.8.2006 pa sva izvedela, da so letališča zaprta zaradi nevarnosti terorističnih napadov. Bivanje v Londonu sva morala podaljšati še za en dan. V soboto, 12.8.2006, sva se zgodaj zjutraj odpravila iz hotela proti letališču. Bilo je deževno. Iz terminala se je vila dolga in široka vrsta ljudi. Na letališču so vladale poostrene razmere. Povsod gneča, nervoza, prestrašeni obrazi, mrgolelo je policistov in potrebni so bili dodatni osebni pregledi. Po štirih urah čakanja sva končno sedla na letalo. Popoldne ob 14.00 smo pristali na deževnem in mrzlem Brniku. Tam naju je pričakal prijatelj iz Ljubljane. Pri njegovi družini sva si malo odpočila. Nato sva se z Marjeto odpravila proti domu. Po dveh urah naporne vožnje iz Ljubljane preko Idrije, smo končno prispeli domov v Tolmin. Bila sva izmučena od vseh naporov in skrbi a vendar srečna, da se je izteklo tako kot se je.

Marjetino srce je zdržalo. Sedaj lepo deluje. Marjeta je potrpežljiva in prijetna deklica. Kmalu bo dopolnila tri mesece. Zaenkrat je videti, da je vse v redu. Iz dneva v dan lepo napreduje.

Rada bi se zahvalila vsem, ki ste nama v težki preizkušnji stali ob strani.

Marjetini starši
Ksenija in Tadej
 www.srcki.si

  registracija domen, iskalnik in portalregistracija domen, iskalnik in portal