images/srcki2b.gif images/srcki2b.gifimages/srcki2b.gif

  <<<...škoda, da vaše strani nisem našla lansko leto, ko je tudi naša družina preživljala težke trenutke ob ugotovljeni prirojeni srčni napaki naše hčerke Anje...

...Hvala vsem, ki ste delili vaše zgodbe z nami in nam dali vedeti, da je še veliko staršev, ki so kaj
      takega preživeli...  Društvo srčnih otrok

  Britof 128

  4000 Kranj
  tel.: 070 / 402 902
  
  Transakcijski račun
  10100-0044749684

  info@srcki.si
 

Zgodbe srčkov
  Matejeva zgodba

Naša dva sončka sta se rodila 28.9.2004, šesti dan po rojstvu je bil našemu Mateju ugotovljen šum na srčku. Temu je sledil UZ v SG in nujen prevoz z rešilcem na Vrazov trg, kjer smo čakali na operacijo. Koarktacija aorte. Teden dni sva bratec Uroš in jaz bivala z njim na pediatriji, čez teden dni pa je bila operacija. Nič kaj hudega sluteča, z upanjem na vrnitev mojega sinčka domov sva z možem hitela na tretji obisk. Že ob prihodu na intenzivno so se začele čudne reči. Sestre so bile zadržane, Matej pa nič kaj podoben sebi, še vedno priklopljen na vse aparature, teden dni po operaciji. Malo po najinem prihodu me sestra pokliče in pove, da me dr.KOSIN pričakuje v pisarni. Vedela sem, da nekaj ni u redu.

Ponovna operacija. Edina misel, ki mi je takrat rojila po glavi, je bila, kaj je ta otrok storil slabega, da si sedaj to zasluži?

Tudi to operacijo smo dali skozi in na silvestrov večer smo našega Mateja dobili domov z zagotovili, da ne bo potrebno ničesar več, ne zdravil ne operacij...ničesar. Kmalu se je izkazalo, da temu ni tako.

Pol leta sva jemala Kaptopril, nakar ga je Dr.Krevs ukinil. Sledili so letni pregledi, UZ, holter EKG, do letošnjega pregleda, ko nama je DR.KREVS dejal, da bo potrebna dilatacija. Sledil je pregled v UKC pri DR.Maziču, ki je dejal, da je potrebna reoperacija rekoarktacije aorte po predhodnem MRA.

Sedaj čakamo na datum MRA in operacijo, ki pa mi zbuja dvome in strahove, kaj bo z mojim sinom in kaj naj pričakujem. Vsakršen odgovor mi bo prišel prav, kakor tudi izkušnje.

Lep pozdrav
Matejeva mamica Tanja
 www.srcki.si

  registracija domen, iskalnik in portalregistracija domen, iskalnik in portal