images/srcki2b.gif images/srcki2b.gifimages/srcki2b.gif

  <<<...škoda, da vaše strani nisem našla lansko leto, ko je tudi naša družina preživljala težke trenutke ob ugotovljeni prirojeni srčni napaki naše hčerke Anje...

...Hvala vsem, ki ste delili vaše zgodbe z nami in nam dali vedeti, da je še veliko staršev, ki so kaj
      takega preživeli...  Društvo srčnih otrok

  Britof 128

  4000 Kranj
  tel.: 070 / 402 902
  
  Transakcijski račun
  10100-0044749684

  info@srcki.si
 

Zgodbe srčkov
 Mihova zgodba6.Februar 2003

Rodila sem v Celjski porodnišnici z carskim rezom, sina Miha, ki je imel 4kg in je bil dolg 56 cm. Po porodu je Miha postal moder, zato so se zdravniki odločili, da ga dajo v inkubator. Čez dve uri, ko sem se zbudila, mi ga je sestra prinesla za pet minut. Potem je pa že moral v Ljubljano.V Celju so mi rekli, da mora v Ljubljano zato, ker ima verjetno napako na srčku.

Zjutraj so mu v Ljubljani že opravili prvo operacijo. Potem se je pa začelo. Ko mi je zdravnica rekla, da mora na operacijo v London, ker ima hudo srčno napako, to pa je bil za mene meč v srce.

Jaz sem bila potem 10 dni v Celju v bolnici, Miha pa en teden v Kliničnem centru, en teden pa na Pediatrični kliniki. Mož je vsak dan vozil moje mleko iz Celja v Ljubljano.

V sredo, en dan preden smo šli v London, je prišel v Pediatrično kliniko bolniški duhovnik in krstil Miha.

Ko je bil star 14 dni, smo šli v London.Tam pa se zgodba prevesi v boljšo in bolj prijazno stran zdravnikov. Prvo noč sva z Mihom bila skupaj po štirinajstih dnevih. Bil je priden. Zjutraj sem ga lahko sama nesla v operacijsko sobo. Ko sva prišla v operacijsko sobo, sem ga položila na operacijsko mizo. Takrat je začel pa tako jokati, da so ga komaj umirili, ko so ga začeli uspavat. Takrat sem se tudi jaz prvič po štirinajstih dnevih razjokala.

Skupaj z možem sva čakala dolgih 7 ur. Operacija srca Transpozicija velikih srčnih žil je uspela in Miha je postal junak tako kot vsi drugi naši srčki.

Potem smo bili 13 dni v Londonu. Naj še povem, da so zdravniki in sestre bili zelo prijazni.

Problem vsega tega je bil, da ko sem zvedela, da moramo v London nisem imela nekoga, ki bi ga vprašala, kako to poteka. Tudi zdravniki v Celju in Ljubljani mi niso vedeli povedati nič.
 www.srcki.si

  registracija domen, iskalnik in portalregistracija domen, iskalnik in portal