images/srcki2b.gif images/srcki2b.gifimages/srcki2b.gif

  <<<...škoda, da vaše strani nisem našla lansko leto, ko je tudi naša družina preživljala težke trenutke ob ugotovljeni prirojeni srčni napaki naše hčerke Anje...

...Hvala vsem, ki ste delili vaše zgodbe z nami in nam dali vedeti, da je še veliko staršev, ki so kaj
      takega preživeli...  Društvo srčnih otrok

  Britof 128

  4000 Kranj
  tel.: 070 / 402 902
  
  Transakcijski račun
  10100-0044749684

  info@srcki.si
 

Zgodbe srčkov
 Nejčeva zgodba

 

 

 

 

 

 

 

 

Nejc je bil rojen 20.07.2005 ob 2.35, porod ni bil težak. Težak je bil 3710 g in velik 55 cm, oceno po Apgarju 9/9/9, tudi zajokal je takoj edino rokice in nogice je imel pepelnato sive barve - mislila sem, da je to od poroda in da se bo stanje normaliziralo. Ob 6 zjutraj sva bila premeščena na oddelek, mali je pa vedno bolj spal, postajal sivkaste barve in stokal. Nisem si mislila, da bi bilo lahko kaj narobe. Ob desetih je prišla pediatrinja in takoj povedala, da ni v redu barva njegove kože in da sliši šum na srčku - rekla je, da je to verjetno zato, ker sem bila 11 dni šez rok. Nejca so potem odpeljali na pregled in uz srca na pediatrijo. Čez eno uro so mi prišli povedat, da ima glavni dve srčni žili zamenjani in da bo potrebna operacija v Londonu in sicer čim prej. En teden po Nejčevem rojstvu smo poleteli proti Londonu, na kliniki so nas zelo lepo sprejeli in pripravili na operacijo, ki bi morala biti na petek 29.07., vendar pa so jo zaradi administrativnih zadev preložili na torek 2.8.05. Začela se je ob desetih in naj bi trajala štiri ure, vendar ob dveh še ni bilo nobenih novice. Ob treh pa so prišli povedat, da je operacija uspela in da je Nejc že na intenzivi negi. Stanje je bilo že od vsega začetka zelo dobro, tako, da so nas po petih dnevih intenzivne nege dali na oddelek, kjer smo bili po kontrolo še pet dni.

Vsi srečni smo 12 avgusta prišli domov, po tednih agonije in živčnosti. Pri starosti enega meseca smo imeli kontrolo in je bilo bp. V začetku septembra smo prenehali dajati diuretike in konec septembra imeli 2. kontrolo. Vse je bilo ok, razen eno žilo ima širšo kot drugo, kar pa naj bi bilo normalno po taki operaciji. Sedaj imamo kontrolo šele pri starosti pol leta.

Nejc je živahen otrok in se normalno razvija, je brez zdravil in zelo ješč.

 
 www.srcki.si

  registracija domen, iskalnik in portalregistracija domen, iskalnik in portal