images/srcki2b.gif images/srcki2b.gifimages/srcki2b.gif

  <<<...škoda, da vaše strani nisem našla lansko leto, ko je tudi naša družina preživljala težke trenutke ob ugotovljeni prirojeni srčni napaki naše hčerke Anje...

...Hvala vsem, ki ste delili vaše zgodbe z nami in nam dali vedeti, da je še veliko staršev, ki so kaj
      takega preživeli...  Društvo srčnih otrok

  Britof 128

  4000 Kranj
  tel.: 070 / 402 902
  
  Transakcijski račun
  10100-0044749684

  info@srcki.si
 

Zgodbe srčkov

  Rokova zgodbaRok se je rodil 26.1. 2001 v Izoli. Nosečnost in porod sta potekala normalno. težak je bil 3200 g in 52 cm dolg. Apgar 9/10. Res vse je bilo odlično.

Žal pa se Rok ni redil, kljub zelo pogostem dojenju. Pediatrinja je slišala šum na srčku, pa ga ni dala na preiskave, obtožila pa je mene, da ga ne hranim dovolj in naju oba hospitalizirala za 5 dni, kjer sem morala dojiti pod kontrolo. Lahko si predstavljate pod kakšnim stresom sem bila.

Pri šestih mesecih se je začel Rok strašno potiti med dojenjem, šla sva k zdravniku, pa se ji to ni zdelo nič čudnega.

Na srečo pa smo se kmalu preselili v Ljubljano in zamenjala sem pediatrinjo. Ko se je septembra Rok prehladil, ga je poslala na opazovanje na Pediatrično kliniko. Tam pa je sledil šok. Preselili so ga na kardiološki oddelek, ker je imel zožano aorto, odprt Botalov vod in izredno povečano srce, pa še pljučnico je imel. 20. septembra je bil hospitaliziran in začeli so antibiotično zdravljenje in priprave na operacijo.

DR. Kosin in dr. Vesel sta nama zelo podrobno vse razložila in naju dobro pripravila na dogodke. Operacija se je zgodila 10.10.2001 ob pol osmih zjutraj. To so bile mučne ure zame in za moža. Rekli so nama, naj prideva ob pol enajstih v bolnico, da bo Rok že zunaj. Čakava pred operacijsko, pa nič. Ob pol enih je prišel dr. Kosin vidno utrujen iz dvorane in nama sporočil, da je Rok naredil obvode okoli bolne žile, da je to vse ščistil in mu naredil plastiko, zaprl Botalov vod in da je mali stabilen. Odpeljali so ga na intenzivno nega, kjer sva ga lahko videla za 5 minut.

Ko sem prišla pa naslednji dan na intenzivno, pa je sedel v stolčku z eno veliko steklenico Čokolina v roki. Vedela sem, da se je moj srček zmazal. Na intenzivni negi je bil tri dni, potem na oddelku še šest in odšli smo domov. Dve leti je zaradi povišanega pritiska jedel Kaptopril, nato so mu spremenili zdravila na Enap. Lani so mu terapijo ( pa 24 urnem Holterju) ukinili in dr. Vesel je povedal, da nima nobenih zdravstvenih omejitev.

Moj fantek je končno zdrav in letos bo veselo zakorakal v šolo.


No, to je naša zgodba. In z veseljem bom prebirala še zgodbe drugih otrok, mogoče pridemo celo na Srčkovo srečanje.

Lep pozdrav
Katja
 www.srcki.si

  registracija domen, iskalnik in portalregistracija domen, iskalnik in portal