images/srcki2b.gif images/srcki2b.gifimages/srcki2b.gif

  <<<...škoda, da vaše strani nisem našla lansko leto, ko je tudi naša družina preživljala težke trenutke ob ugotovljeni prirojeni srčni napaki naše hčerke Anje...

...Hvala vsem, ki ste delili vaše zgodbe z nami in nam dali vedeti, da je še veliko staršev, ki so kaj
      takega preživeli...  Društvo srčnih otrok

  Britof 128

  4000 Kranj
  tel.: 070 / 402 902
  
  Transakcijski račun
  10100-0044749684

  info@srcki.si
 

Zgodbe srčkov
  Suzanina zgodbaPred dobrimi 11 leti je na svet prijokala drobna punčka Suzana. Ob prvem šibkem joku z možem še nisva vedela, da bo njeno življenje en sam boj za preživetje. Rodila se je z diagnozo DAWNOV SINDROM, TETRALOGIJA FALOT, AV KANAL.

Pri 9 mesecih sledi prva operacija -uspešna. Pri 3,5 letih druga prav tako uspešna . Obakrat jo je operiral dr. Kosin, ki je naredil BLALOCK-TAUSSIGOVO ANOSTOMOZO levo in desno. Na najino uprašanje, zakaj operirajo samo s to pomagalno operacijo sledi odgovor, da Suzana večjega posega ne bi prenesla.

Lansko poletje pa dr. Sojak ugotovi, da Suzano lahko z malo tveganja uspešno operirajo in naredijo popolno korekcijo srca.

14.11.2006

Je dan, ko se nam za polne 3 mesece življenje obrne na glavo. V operacijsko jo odpeljejo ob 12h- Ob 21.30 pa je operacija končana, čeprav naj bi poseg predvidoma trajal 6-7 ur. Po končani operaciji nam dr. Sojak pove, da je Suzana dobro prenesla operacijo, da pa je sedaj odvisno od nje, kako bo okrevala, saj je bil poseg izjemno zahteven. Po 3-4 dneh so nestopile prve komplikacije. Imela je motnje srčnega ritma, tlak je nihal gor in dol, kljub vsem zdravilom. Čez en teden so jo intubirali, vendar samo za en dan in ponovno je začelo njeno stanje slabeti, zato jo priklpijo nazaj na aparate.Stanje je bilo zelo kritično.Ker so ji odpovedale ledvice, jo priklopijo na dializni aparat.Vseskozi je bila na zdravilih za pomiritev (morfij), zato je tudi včino časa samo spala. Vmes so jo dvakrat oživljali.Po enem mesecu smo že mislili, da se stanje izboljšuje, ko nastopi najhujši šok. zaradi dolgotrjno doziranih zdravilnjena odpornost popolnoma odpove in pride do hude okužbe črevesja.Dobi bakterijo QOSTRIDIUM DIFFICLE, ki ji deloma uniči črevesje,

5.1.2007 Jo ob 21h ponovno operirajo.Besede zdravnika so bile:dobila je najboljša zdravila, naredili smo vse kar je v naši moči, zgodi se lahko le še čudež.In zgodil se je čudež. Tudi to operacijo je dobro prenesla, čeprav ima sedaj stomo(vrečko za odvajanje blata) Po tej operaciji pa se je stanje izboljševalo. Končno pride dan 16.2.2007, ko lahko odidemo domov.

Verjetno se boste vprašali zakaj sem se odločila da pišem komaj po enem letu, vendar je razlogov več.

- Na začetku je preveč bolelo, da bi obujala spomine.
- Hočem, da veste tudi drugi starši hudo bolnih otrok, da niste sami s svojimi problemi.
- Največji vzrok pa je, da lahko rečem, koliko je izgubila klinika, največ pa starši in otroci ob odhodu dr.Sojaka iz K.C.

To je zdravnik, ki ga Slovenija še ni imela. Je zdravnik z nadpovprečnim znanjem, zdravnik z dobrim srcem in čutom do bolnika in svojcov.

Ob odpustu so zdravniki rekli, da je Suzana čudežni otrok. Res je tako, zato ker smo verjeli v njeno moč, verjeli v zdravnike, posebno v dr.Sojaka.

Upam, da se bo zgodilo še veliko, veliko čudežov, čeprav smo izgubili najboljšega zdravnika.

P.S. 21.2.2008 Odidemo ponovno na operacijo na odstranitev stome.

 www.srcki.si

  registracija domen, iskalnik in portalregistracija domen, iskalnik in portal