images/srcki2b.gif images/srcki2b.gifimages/srcki2b.gif

  <<<...škoda, da vaše strani nisem našla lansko leto, ko je tudi naša družina preživljala težke trenutke ob ugotovljeni prirojeni srčni napaki naše hčerke Anje...

...Hvala vsem, ki ste delili vaše zgodbe z nami in nam dali vedeti, da je še veliko staršev, ki so kaj
      takega preživeli...  Društvo srčnih otrok

  Britof 128

  4000 Kranj
  tel.: 070 / 402 902
  
  Transakcijski račun
  10100-0044749684

  info@srcki.si
 

Zgodbe srčkov
 Timoteieva zgodba

22.5.2008 ob 8:42 se je s carskim rezom rodil Timotei. V 28 tednu nosečnosti so mi odkrili sladkorno bolezen, sicer pa je nosečnost potekala brez težav. Abgarjeve ocene po porodu so bile 8,9,9. Z otrokom je bilo vse v redu.
Ob 15h do 18h so ga pripeljali k meni na intenzivno nego, bil je čas obiskov. Bili smo zelo srečni, da smo končno dobili otroka. Ob 18:30 je prišel pediater in mi povedal, da Timotei postokuje in da sliši šum na srcu. Rekel je, da bo šel čez noč na intenzivno nego na opazovanje. Potem mi ga je sestra pripeljala za 10 minut, da se posloviva. Takoj sem poklicala moža, ki mi je rekel, da šum ni nič takšnega, da ga je imel tudi on. Zvečer in zjutraj, ko so vsem pripeljali otroke našega Timoteia ni bilo med njimi. Bilo nam je zelo hudo, vendar smo upali da bo vse v redu.

23.5. Ko so mi ga končno pripeljali je rekla sestra "Nič posebnega". Takoj sem vsem sporočila, da je s Timoteiem vse v redu. Čez pol ure je prišel do mene pediater in me vprašal, če mi je kdo kaj razložil kaj je z njim. Potem mi je povedal, da pri Timoteiu stvar ni tako nedolžna.
Ima napako na srcu in bo potrebna operacija. Ostala sem brez besed in nisem vedela kaj naj. V ponedeljek, 26.5. naj bi bila prestavljena na pediatrično kliniko, kjer mi bodo vse razložili. Karkoli sem vprašala so mi odgovorili, da bom izvedela od kardiologa na pediatriji.

Toda pred nami je bil cel vikend negotovosti. Ob treh je mož prišel na obisk in morala sem mu povedati, da z najinim sinom ni vse v redu. Cel čas obiskov sva bila brez besed s solzami v očeh. Vsakič ko je Timotei zastokal, sva se spogledala.

24.5. Sobota. Pred nami še cel vikend čakanja. Diagnoza je bila že postavljena. Tetralogija fallot. Vedeli smo samo, da nas čaka operacija.

25.5. Prestavljena sva bila na oddelek. Ves čas je bil ob meni. Opozorili so me le naj čuvam, da nebo pomodrel. Saturacija je bila 96%. Ponoči se nisem upala zaspati in sem ves čas bedela in opazovala Timoteia, da ne bi pomodrel.

26.5. Danes naj bi odšla na pediatrično, vendar ni bilo prostora, zato sva morala še naprej ostati v porodnišnici. In spet nismo nič izvedeli. Ves čas sem se samo jokala in jokala. Ko je vstopil pediater, ko je zazvonil telefon, ko sem dobila obisk, od joka sem dobilo vročino.
Na današnji dan je minila tudi prva obletnica najine poroke.

28.5. Danes po kosilu smo končno odšli na pediatrijo. Peš. Tam so ga sprejeli na neonatalni oddele, kjer so ga takoj priklopili na EKG, in mu vstavili kanal v roko.

29.5. Danes je dr. Kosmač naredil ultrazvok srca in nam razložil kakšna napaka je to. To nas je malo potolažilo, saj sva vsaj približno vedela kaj je z njim, in da je stanje zaenkrat stabilno.

2.6. Ker je bilo stanje ves čas stabilno, saturacija normalna in je lepo pridobival na teži smo lahko odšli na začasni odpust domov. Bili smo veseli, ker smo po dolgem času spet doma (jaz sem bila v porodnišnici na oddelku za nosečnice od 12.5.)

5.6. Danes smo šli na pediatrijo na pregled in ker je bilo vse (saturacija, teža) v redu smo se lahko vrnili domov.

18.10. Zdaj imamo na vsake 3 mesece pregled pri dr. Maziču, Timotei do sedaj ni imel nobenih težav s strani srca, na teži lepo pridobiva, saturacija je v redu. Je zelo vesel in nasmejan korenjak, ki rad cuka mamico za lase.

Naslednji ultrazvok srca bo imel 11.11.2008, operiran pa naj bi bil do konca letošnjega leta. Upamo, da pred tem ne bo prišlo do kakšnih težav. Po eni strani komaj čakava, da bo operiran, da se to reši, po drugi pa se operacije bojiva.
Patricija, Denis in Timotei
 www.srcki.si

  registracija domen, iskalnik in portalregistracija domen, iskalnik in portal