images/srcki2b.gif images/srcki2b.gifimages/srcki2b.gif

  <<<...škoda, da vaše strani nisem našla lansko leto, ko je tudi naša družina preživljala težke trenutke ob ugotovljeni prirojeni srčni napaki naše hčerke Anje...

...Hvala vsem, ki ste delili vaše zgodbe z nami in nam dali vedeti, da je še veliko staršev, ki so kaj
      takega preživeli...  Društvo srčnih otrok

  Britof 128

  4000 Kranj
  tel.: 070 / 402 902
  
  Transakcijski račun
  10100-0044749684

  info@srcki.si
 

Zgodbe srčkov
  Zalina zgodba

10. decembra 2007, se je 13-mesečnemu Vidu pridružila naša mala Zala. Po dolgem in kar težkem porodu, sva si z možem vsa srečna oddahnila, jo pestovala in si mislila - samo da se je vse dobro izteklo. A žal so bili ti občutki sreče za nas kratkotrajni. Že v porodni sobi je babica rekla, da bi rada videla, če bi malo več jokala. Možu se je zdela nekoliko vijolična v obraz, jaz pa sem bila še kar optimistična in sem si mislila, da je gotovo samo utrujena od dolgega poroda. Potem je sledila premestitev na oddelek in pregled pri pediatrinji. Zdravnica je prišla v sobo sama in takoj se mi je zdelo, da nekaj ni v redu. In potem so sledile tiste težke besede, ki se jih še danes živo spomnim :" Gospa, z vašim otrokom je pa nekaj narobe, naročili smo že rešilca za premestitev v Ljubljano, pokličite moža, da se poslovite... "Nihče mi ni znal povedati, kaj točno je narobe, ali se sploh da pomagat. Jaz pa sem samo še jokala, jokala, jokala, celo noč čakala in upala, da bodo postavili diagnozo ter mi rekli, da se Zali da pomagati.
Zalo so tako še isti dan zvečer premestili na Pediatrično kliniko v Ljubljano, jaz pa sem še dva dni ostala v porodnišnici. Naslednji dan je bila že postavljena diagnoza - transpozicija velikih žil. Zala je bila nato premeščena v KC, kjer so ji opravili balonsko atrioseptostomijo. Potem pa so jo zopet premestili na Pediatrično kliniko, kjer je čakala na operacijo, predvideno za 19. december. Z možem pa sva vsak dan hodila na obiske, ji nosila izčrpano mleko in jo pestovala. Osebje v Pediatrični kliniki je bilo res korektni, prijazno. Najbolj pa sva bila z možem presenečena nad čistočo na oddelku, kjer si niti zakašljati nisva upala. Vse je bilo tako sterilno, ves čas sva si umivala in razkuževala roke - še danes se spomnim vonja po razkužilu. Tako je Zala res v dobrih rokah čakala na operacijo - lepo je jedla, spala, bila čisto mirna. Tako sva včasih za hip pomislila - saj je vse ok., mogoče pa samo sanjava.
Bolj, ko se je bližal 19. december, bolj naju je stiskalo. 18.12. so jo zopet premestili v KC na otroško kirurgijo. Naslednji dan pa je prišel izraelski kirurg dr. David Mishaly, nama podal roko, povedal, da bo šlo za zahtevno operacijo in tako so Zalo odnesli ob 7-ih v operacijsko sobo. Z možem sva nato dooolgih osem ur postopala po Ljubljani in ves čas mislila samo eno - naj se dobro izteče. Ob treh popoldan sta nama dr. Mishaly in dr. Blumauer prišla povedat veselo novico - operacija je uspela, Zala se je dobro držala.
Potem je Zala devet dni okrevala v KC na oddelku za intenzivno terapijo. Ob pogledu na vse aparature , cevke in žičke naju je večkrat stisnilo pri srcu. Vsak najmanjši napredek pa nama je zopet ulil upanja, da bo enkrat še vse uredu. Ker je imela Zala še nekaj težav s hranjenjem, so jo premestili iz intenzivne terapije še za 11 dni na Pediatrično kliniko, kjer je res popolnoma okrevala, preden smo jo končno dobili domov.
Sedaj je Zala stara 8 mesecev, se lepo razvija, je živahna, zabavna, pridna in kar potrpežljiva punčka.
 www.srcki.si

  registracija domen, iskalnik in portalregistracija domen, iskalnik in portal