images/srcki2b.gif images/srcki2b.gifimages/srcki2b.gif

  <<<...škoda, da vaše strani nisem našla lansko leto, ko je tudi naša družina preživljala težke trenutke ob ugotovljeni prirojeni srčni napaki naše hčerke Anje...

...Hvala vsem, ki ste delili vaše zgodbe z nami in nam dali vedeti, da je še veliko staršev, ki so kaj
      takega preživeli...  Društvo srčnih otrok

  Britof 128

  4000 Kranj
  tel.: 070 / 402 902
  
  Transakcijski račun
  10100-0044749684

  info@srcki.si
 

Zgodbe srčkov
 ŽIGA SE VAM ZAHVALJUJEPri 15. mesecih, ko sem delal že hitre korake, spoznaval svet okoli sebe, nekajkrat tudi obiskal velike prostore-bolnišnice in spoznaval modre in bele obleke sem začutil, da se nekaj dogaja. Mamica in očka sta bila včasih žalostna in na licu sem videl tisto prozorno tekočino, ki je prihajala iz njunih oči.
Veliko je bilo pogovorov in čutil sem njihovo napetost in zaskrbljenost. Toda nisem vedel zakaj. Jaz sem se počutil zelo dobro.

V torek 14.11.2006 smo se peljali proti Ljubljani. Prišli smo v stavbo, kjer sem dobil že znana oblačila in pik, ki sem ga ob izkušeni sestri Mojci komaj čutil. Noč sem prespal v udobni posteljici, toda k mamici se nisem mogel priviti, ker je sedela poleg mene.

Drugi dan, že navsezgodaj zjutraj so se okrog mene začele zbirati tete v modrem. Bile so dobre volje, nasmejane, pogladile so me po glavi, mamica in očka sta se pogovarjala z njimi. Prišel je tudi stric v belem-dr.Sojak. Mamica in očka sta sedela in ga mirno poslušala. Tudi meni je bil všeč in prav nič me ni bilo strah, ko sta me izročila njegovim rokam. Vedel sem, da bo odlično opravil svoje delo. Res je enkraten.

Ko me je oči odnesel do operacijske sobe sem čutil, da mu je zelo težko. Mamico in očka je tudi bolel srček. Tiste štiri ure, ko sem spal v operacijski sobi so bile najtežje za moja starša.

Hvala sestri Mojci, ki ju je tolažila, jima govorila, da bo z menoj vse v redu, dr. Sojaku za uspešno opravljeno operacijo, dr. Podnarju za odkrito srčno napako. Tudi vsem tetam v modrem, ki so kar naprej nekaj hotele od mene; hvala za prijazne besede, nasmeh, dajanje informacij, za strokovno opravljeno delo v int. sobi: sr. Mili, sr. Aniti,... na oddelku sr. Urši, sr. Majdi, sr. Angelci, sr. Metki, sr. Marički,...

Vsem se še enkrat zahvaljujem, da so me toplo sprejeli, čutili z menoj vso stisko in z mojim očkom in mamico prešli do sedaj najtežjo preizkušnjo v našem življenju.

Hvala Bogu, da mi je dal tako močna starša.

Tudi mi srčki moramo biti močnejši od drugih.

Žiga


Dragi starši
Naj Vas v takih trenutkih ne zapusti upanje.
Vsak nov dan je darilo.
Nekaj enkratnega je, neponovljivega.

                                                           Špela in Bojan


 www.srcki.si

  registracija domen, iskalnik in portalregistracija domen, iskalnik in portal