ASD ali Atrijski septalni defekt

ATRIJSKI SEPTALNI DEFEKT

Običajno obstaja pregrada med levim in desnim atrijem, ki je popolna in krvi ni mogoče “preliti” iz enega atrija v drugega. Kri iz atrija bi sicer morala iti le v ventrikle. Pri nekaterih pa se zgodi, da med razvojem srca, ko je dojenček še v materinem trebuhu, pregrada med preddvorom ne nastane normalno, ampak je na njej odprtina. V teh primerih kri prehaja iz levega atrija v desni atrij. Sčasoma lahko to obremeni srce in povzroči šibkost, utrujenost, otekanje nog, zadušitev, palpitacije itd.
To okvaro odkrijemo z ultrazvokom srca. Pomembnost napake se izračuna na poseben način in če se šteje za pomembno, se priporoča njen popravek. Popravek poteka na dva načina: operacija srca ali poseg s katetrom. Cilj je zapreti odprtino v predelni steni in popolnoma izolirati atrije drug od drugega.
 

Na povezavi si lahko pogledaš, kako s posegom "zakrpajo" luknjico :

Je imel tudi tvoj srček luknjico?

Povej nam več o tem, kako ste reševali. Veseli bomo odziva

VESELI BOMO ODZIVA

Podpri nas

Hvaležni smo vsaki donaciji.

Društvo, ki smo ga ustanovili prostovoljno in smo si ga zastavili poleg pridnega vsakodnevnega dela, zahteva tudi finančna sredstva. Do sedaj smo razvoju namenili lastna sredstva. Društvo je obsežno, zato prosimo vse, ki tako kot mi verjamete v naše društvo za pomoč in nas podprete.

Vsem donatorjem se bomo javno zahvalili, v kolikor boste to želeli. Vsa donacijska sredstva bodo transparentno porabljena in prikazana za kaj so bila namenjena. Vnaprej iskrena hvala.

Prosimo označite, za katero opcijo ste se odločili:

Pridruži se

Postani del ekipe.

V kolikor imate znanja, za katere mislite, da bi pripomogla delovanju društva in njihovim članom, ste vabljeni, da se pridružite naši ekipi. Iščemo strokovnjake iz zdravstvenega področja in področja dobrega počutja, prevajalce, oblikovalce tiskovin, programerje, strokovnjaki, ki se ukvarjajo s socialnimi mediji, novinarje … in zagotovo še koga ☺ .

Kontaktiraj nas preko spodnjega obrazca