POMOČ STARŠEM

Tukaj najdete vse pravice, ki vam kot staršu otroka s prirojeno srčno napako pripadajo. Zbrani so tudi kontaktni podatki različnih strokovnjakov, ki vam lahko pomagajo v različnih situacijah.

Vlogo se odda na CSD z vsemi izvidi in znaša približno 100 eur (nižji) in 200 eur (višji) mesečno.

Ko v začetku leta oddajate obrazec za dohodnino, morate pri otroku, ki prejema nego vnesti šifro otroka A5. Je pa potrebno biti pozoren, saj vam višja dohodnina pripada le za mesece veljavnosti odločbe za dodatek za nego otroka.

Vlogo dobite na svoji upravni enoti, kjer vam za vaš osebni avtomobil povrnejo že plačano cestno takso. Pogoj je, da ste upravičeni do nege otroka.

Oba starša sta upravičena do dodatnih 3 do 5 dni letnega dopusta. V kolikor imate odobreno nego otroka.

Mamica otroka s prirojeno srčno napako ima pravico do podaljšanje materinskega dopusta za 3 mesece – vlogo pridobite na CSD.

Določene zavarovalnice dajo popust na podlagi odločbe o oprostitvi cestnine na osnovno zavarovanje.

Andreja Zalokar, učiteljica, mama otroka s posebnimi potrebami in ustanoviteljica skupine Mlekarica – skupnost mam, ki črpajo mleko. Andreja je že v nosečnosti izvedela, da se bo njen sin rodil z razcepom ustnice in neba, ki jo je usmerilo v raziskovanje črpanja mleka in hranjenja s stekleničko. 

Andreja nudi brezplačno strokovno pomoč za otroke s prirojeno srčno napako. Kontakt dobite na http://www.mlekarica.net ali na FB strani Mlekarica in na IG profilu @mlekarica_hranjenjeotrok.

KONTAKT

Telefonska številka

Maja Pavić 041 349 656; Maja Mesić Štrubelj 031 356 801

Email naslov

info@srcki.si

pišite nam