#18 URH – ASD IN VSD
26.3.2012 se je rodil Urh, težak 3720g in velik 53cm. Apgar 9-10-10.
 
Nosečnost je potekala brez težav. Tretji dan po rojstvu je že pridobival nazaj grame. na viziti pa šok: “Vaš otrok ima šum na srcu.”
Povedali so, da glede na njegovo stanje verjetno ni nič resnega in da bova naslednji dan premeščena na pediatrično kliniko, da preverijo kaj je.
 
Naslednji dan so naju v spremstvu babice z rešilcem odpeljali v Ljubljano. Tam so njega namestili na oddelek, jaz pa sem dobila posteljo v apartmaju na gastro oddelku. Dopoldan so opravili preiskave, poleg šuma je imel tudi bulico v levem ličku. Po preiskavah so me poklicali na oddelek, kjer se je zdravnica usedla z mano in začela razlagati. 𝐃𝐢𝐚𝐠𝐧𝐨𝐳𝐚 𝐀𝐒𝐃 𝟗 𝐦𝐦 𝐢𝐧 𝐕𝐒𝐃 𝟒,𝟓 𝐦𝐦. Razložili so mi, da glede na velikost se bo VSD verjetno zaprl, za ASD pa bo slej ko prej potrebna operacija.
 
Urh je imel potem redne kontrole, sam je zelo dobro napredoval. Prvi mesec je samo z dojenjem pridobil 1300g.
 
Na kontroli pri letu in pol pa veselo presenečenje. 𝐀𝐒𝐃 𝐬𝐞 𝐣𝐞 𝐩𝐨𝐩𝐨𝐥𝐧𝐨𝐦𝐚 𝐳𝐚𝐩𝐫𝐥, 𝐕𝐒𝐃 𝐩𝐚 𝐨𝐬𝐭𝐚𝐣𝐚 𝐧𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞𝐦𝐞𝐧𝐣𝐞𝐧. Sledile so redne kontrole, Urh pa je ves ta čas imel popolnoma normalno življenje, kot vsi njegovi sovrstniki.
Urh je sedaj star 10 let. 𝐕𝐒𝐃 𝐨𝐬𝐭𝐚𝐣𝐚 𝐢𝐧 𝐭𝐫𝐞𝐧𝐮𝐭𝐧𝐨 𝐦𝐞𝐫𝐢 𝟓.𝟓𝐦𝐦, nima težav in najverjetneje nikoli ne bo potreboval operacije.
 
Ima popolnoma normalno življenje, telesno pa je celo bolje zmogljiv od večine vrstnikov.

Imaš tudi ti zgodbo, ki bi jo delil/a med ljudi?

PIŠITE NAM

Podpri nas

Hvaležni smo vsaki donaciji.

Društvo, ki smo ga ustanovili prostovoljno in smo si ga zastavili poleg pridnega vsakodnevnega dela, zahteva tudi finančna sredstva. Do sedaj smo razvoju namenili lastna sredstva. Društvo je obsežno, zato prosimo vse, ki tako kot mi verjamete v naše društvo za pomoč in nas podprete.

Vsem donatorjem se bomo javno zahvalili, v kolikor boste to želeli. Vsa donacijska sredstva bodo transparentno porabljena in prikazana za kaj so bila namenjena. Vnaprej iskrena hvala.

Prosimo označite, za katero opcijo ste se odločili:

Pridruži se

Postani del ekipe.

V kolikor imate znanja, za katere mislite, da bi pripomogla delovanju društva in njihovim članom, ste vabljeni, da se pridružite naši ekipi. Iščemo strokovnjake iz zdravstvenega področja in področja dobrega počutja, prevajalce, oblikovalce tiskovin, programerje, strokovnjaki, ki se ukvarjajo s socialnimi mediji, novinarje … in zagotovo še koga ☺ .

Kontaktiraj nas preko spodnjega obrazca